« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Otkazan Thompsonov koncert u Pazinu

Gradonačelnik Pazina izjavio da koncerata neće biti jer dvorana ne ispunjava uvjete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Thompson

,

Thompson u Puli

,

Thompson Pazin bomba

,

otkazan Thompson u Pazinu

Nakon jutrošnje eksplozije u pazinskom Boćarskom domu, gdje su se 20. i 21. prosinca trebali održati Thompsonovi koncerti, nije trebalo dugo čekati na reakcije. Prvi je izletio Damir Kajin, osvjedočeni protivnik Thompsonovog djela i to s izjavom da je bombu postavio Thompsonov obožavatelj, ali ima Boga pa ga je odmah kaznio.

Reakcije na takvu izjavu tek se očekuju, no sigurno neće biti ni fine ni pristojne. Zatim je u priču uskočio i pazinski gradonačelnik Neven Rimanić, koji je na presici izjavio da dvorana Boćarskog doma ne odgovara uvjetima za održavanje koncerata i da se tamo koncerti sigurno neće održati.

Osudio je pritom nasilje u globalu, rekavši da treba zaštititi građane Pazina i da zakonski propisi priječe održavanje koncerta u dvorani. Kako u Hrvatskoj nema zakona u kojem piše da se koncerti ne smiju održavati na mjestima na kojima se prije toga postavljaju bombe, ispada da je netko želio protuzakonito organizirati koncert?

Kako organizator zacijelo ima sve potrebne papire za održavanje koncerta, jer Thompsonova ekipa sigurno ne bi dozvolila da im nakon Pule i Arene propadne još jedan nastup u Istri, ostaje nejasno o kojim se zakonima radi i tko je pogriješio. 

 Javio se i župan Jakovčić, koji je poručio: " U Istarskoj županiji smo posebno osjetljivi na ovakva teroristička divljanja jer su uperena protiv načela ugrađenih u naš Statut, kojima proklamiramo toleranciju i suživot na ovim prostorima. Poručujemo svima da se postavljanjem eksplozivnih naprava ne rješavaju odnosi u društvu, jer kada bismo to dopustili, onda bi to bio kraj demokracije uz istovremeno pretvaranje društva u kaos"

Ovo sigurno nije zadnje, jer reakcije Thompsonovog tima još uvijek nema.

11.12.2008. 14:08:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh