« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
KAKAV ULOV!

Policija na Bajakovu zaplijenila rekordnih 88,6 kilograma heroina

Uz drogu zaplijenjno je i 1,000 kutija cigareta marke "Marlboro" te 180 kutija "Dunhilla" - ukupna vrijednost svega premašuje 26 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/CROPIX )
Više o

cigarete

,

droga

,

policija

,

heroin

,

Bajakovo

,

čempres

,

premijerka RH

Djelatnici hrvatske policije na graničnom prijelazu Bajakovo pronašli su u prtljažniku kombi vozila "Mercedes Vito", nizozemskih registracijskih oznaka, kojeg je vozio 44-godišnji nizozemski državljanin turskog podrijetla, 88,6 kilograma heorina, 1,000 kutija cigareta marke "Marlboro" i 180 kutija cigareta marke "Dunhill".

Riječ je o do sada najvećoj zaplijeni droge na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i graničnog prijelaza Bajakovo. Policija je drogu pronašla pri redovnoj kontroli, izvješćeno je na konferenciji za novinare održanoj popodne na prijelazu Bajakovo. Droga i cigarete nalazili su se u putnim torbama zajedno s ostalim stvarima Nizozemca, koji je iz Turske putovao za Nizozemsku u pratnji supruge i troje malodobne djece, a na granični prijelaz Bajakovo došao je jutros oko 1,50 sati, rekao je načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Stipica Kuna.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 26,7 milijuna, a cigareta na 26.000 kuna. Nad 44-godišnjim Nizozemcem u tijeku je kriminalistička istraga, nakon koje će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Županijski sud u Vukovar, istaknuo je načelnik PU vukovarsko-srijemske Kuna. Od 2003. do 2009. godine na području PU vukovarsko-srijemske zapljenjeno je ukupno 271,5 kilograma heroina, 87,5 kilograma marihuane i 140 kilograma hašiša, dodao je. (hina/metro-portal)

13.08.2010. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh