« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
KUĆNI LJUBIMCI?

Policija konfiscirala 4 krokodila u južnom Londonu

Da neki ljudi stvarno imaju čudan ukus kad su kućni ljubimci u pitanju već znamo, ali četiri krokodila u kući u predgrađu ipak su malo previše

Patuljasti zapadnoafrički krokodil
Patuljasti zapadnoafrički krokodil (Wikipedia)
Više o

krokodil

,

egzotični kućni ljubimci

,

zapadnoafrički patuljasti krokodil

U naselju Croydon u južnom Londonu policija je zatekla četiri krokodila. Najveći je bio duži od jednog metra, a uginuo je zbog bolesti brzo po dolasku policije.

U gostinskoj spavaćoj sobi u trenutku dolaska policije nalazila su se četiri zapadnoafrička patuljasta krokodila koji doduše ne mogu ubiti čovjeka ali mu mogu nanijeti teške tjelesne osobe, npr. odgristi ruku. Policija je krokodile prvo odvela u karantenu na aerodrom Heathrow, a kasnije u Birdworld u Surreyju. 

Rob Quest, direktor londonske institucije koja se brine za zdravlje životinja izjavio je da je bio šokiran pronalaskom životinja. Do sada su egzotične životinje koje su zbrinjavali nakon što je okriveno da su prokrijumčarene u Englesku uglavnom bile zmije, i nije mu jasno kako su krijumčari uspjeli preko granice prevesti ovako opasne životinje koje.

Ova se vrsta krokodila koja, bez obzira na ime, može narasti do skoro dva metra u zapadnoj Africi nalazi pred istrebljenjem jer se lovi zbog mesa. 

13.06.2011. 09:03:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh