« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PRUŽIMO OTPOR!

Policija barikadama zaustavila antivladine prosvjednike, priveden organizator Ivan Pernar

VIDEO: Moramo učiniti sve da srušimo ovu vladu koja služi sebičnim interesima elite i vodi nas u dužničko ropstvo, poručio je organizator prosvjeda Ivan Pernar

Prosvjednici traže ostavku vlade Jadranke Kosor
Prosvjednici traže ostavku vlade Jadranke Kosor (Infopunkt.tv/YouTube)
Više o

prosvjed

,

Savez za promjene

,

Ivan Pernar

Prosvjedni skup u organizaciji Saveza za promjene sa zahtjevom za smjenom vlade održan je danas na prilazima Markovom trgu budući je policija blokirala prosvjednike i onemogućila ih da prosvjeduju pred Banskim dvorima, piše Hina.

Krunoslav Borovec, glasnogovornik Ravnateljstva policije, u izjavi koju je dao za tportal naveo je da će se "policija ponašati u skladu sa zakonom ako bude prosvjed na Markovu Trgu. Ustavom je zagarantirano mirno okupljanje i mirni prosvjed", istaknuo je Borovec napomenuvši da će prosvjednici dobiti prekršajnu prijavu ako dođe do bilo čega suprotnog zakonu.

Politički analitičar Davor Gjenero ja za isti portal rekao da će "današnji prosvjed biti relevantan kao i svi skupovi do sada koji su sazvani putem Facebooka. Bit će to jedna marginalna stvar i ne vjerujem da će okupiti puno ljudi." No na prosvjed je došao solidan broj ljudi, a to radi li se o debaklu ili početku općeg vala pobune, samo će vrijeme pokazati.

Glavnina prosvjednika pokušala je doći na Markov trg iz smjera Kamenitih vrata, pa su onemogućeni u prolazu održali prosvjed u Kamenitoj i Ćirilometodskoj ulici, Prosvjednici, prema procjenama novinara njih više stotina, prosvjedujući uglavnom mirno, tražili su ostavku vlade smatrajući ju nelegitimnom, nacionalizaciju banaka u stranom vlasništvu, promjenu monetarnog sustava, rast plaća a ne kredita, prestanak zastrašivanja "novim haračima" i vladavine birokrata te redistribuciju kapitala.

"Čekaju nas crne limuzine, marice i barikade, ali spremni smo na sve, pa i na uhićenja!", kazao je za Index.hr jedan od organizatora prosvjeda.

I zaista, aktivist Ivan Pernar, jedan od organizatora skupa, priveden je nakon što je preskočio policijsku barikadu zajedno s još jednim prosvjednikom što je popraćeno pogrdama na račun policije i vlade. Pernar je prethodno u obraćanju prosvjednicima rekao da je došlo vrijeme da se pruži otpor i da je to dužnost svih nas te najavio da će narod kao i uvijek pobijediti.

"Ljubav prema slobodi nas je već jednom izvukla iz ropstva i opet će", poručio je Ivan Pernar uz glasno odobravanje okupljenih prosvjednika.

HDZ neće biti lako slomiti, kazao je i dodao da se zemlja za koju su mnogi dali svoje živote raspada pred našim očima opljačkana, osiromašena i ponižena, kazao je Pernar praćen povicima "Lopovi lopovi".

Moramo učiniti sve da srušimo ovu vladu koja služi sebičnim interesima elite i vodi nas u dužničko ropstvo, poručio je dodavši kako ne želi reći da će eventualnim dolaskom SDP-a na vlast biti drukčije.

Najavio je da ovo nije kraj, nego novi početak ustvrdivši da je vlada nelegitimna i da nikad nije ni bila legitimna te da je na vlast došla ukradenim novcem izmanipuliravši narod. Nakon pola sata prosvjedovanja u Kamenitoj ulici, prosvjednici su se prebacili u Ćirilometodsku te nastavili prosvjed s istim zahtjevima. Nosili su transparente "Zna se tko krade i laže", "HTV cenzuriraj ovo tražimo ukidanje TV pretplate". Prosvjed je završen oko 14.30 sati.

22.02.2011. 16:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
    12.03.2011. 18:42
    Idemo dalje!“

    ANTIVLADINI

    PROSVJEDI

    u Bjelovaru, kod gradske Fontane



    ODRŽAVATI ĆE SE SVAKOG

    PONEDJELJKA i PETKA

    u 18,00 sati



    Petak 11. ožujka 2011.



    ponedjeljak, 14. ožujka 2011.

    petak, 18. ožujka 2011.

    ponedjeljak, 21. ožujka 2011.



    i tako dalje

    sve do pada Vlade i Izbora.



    MI HRVATSKI NAROD ORGANIZATOR SMO PROSVJEDA

    (i nitko nema pravo da nas dijeli na lijeve, desne, crne, bijele, žute, crvene, zelene…)



    · Jadranka Kosor, predsjednica Vlade RH, izbjegava doći na Sjednicu Sabora RH, i odgovoriti na određena i važna aktualna pitanja, a to su prosvjedi na ulicama.



    · U Saboru se ne želi staviti na dnevni red: povjerenje Vladi RH, jer oporba i HDZ-e jedno su te isto.



    · Jeste li vidjeli na što liči rasprava danas u Saboru, 09. ožujka 2011. godine? Lažna oporba ne bojkotira Sabor zbog situacije u zemlji. A na dnevnom redu su rasprave o manje važnim pitanjima.



    · Zato svi u Saboru i Vladi moraju ići dolje s vlasti, jer mi hoćemo novu politiku i nove ljude. Državu sa Ustavno-pravnim uređenjem u kojoj će se poštivati ljudska prava i građanske slobode.



    http://antivladiniprosvjedi2011.blog.hr/
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh