« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PURDU NA SLOBODU

Matica hrvatska: Srpski zahtjev za izručenjem Purde je neprihvatljiv

Matica drži da slučaj Purda, hrvatske državne ustanove i javnost, moraju shvatiti kao opomenu i poticaj da prema hrvatskim braniteljima njeguju odnos poštovanja i zahvalnosti

Tihomir Purda
Tihomir Purda (YouTube)
Više o

Matica hrvatska

,

Tihomir Purda izručenje

Matica hrvatska (MH) u današnjoj izjavi neprihvatljivim drži da Republika Srbija postavlja zahtjev za izručenjem hrvatskog branitelja Tihomira Purde te ocjenjuje da je taj zahtjev ignoriranje suverenosti Republike Hrvatske i svojevrstan nastavak agresije. "Cijela Hrvatska se mora oduprijeti pokušaju takvog pravnog nasilja", navodi se u izjavi Matice hrvatske (MH) u kojoj traže slobodu za Purdu i poštovanje hrvatskih branitelja.

Matica drži da slučaj Purda, hrvatske državne ustanove i javnost, moraju shvatiti kao opomenu i poticaj da prema hrvatskim braniteljima njeguju odnos poštovanja i zahvalnosti. "Dovedeni smo u situaciju da ugledni hrvatski političari već poručuju braniteljima da se ne moraju bojati. Ima li u povijesti primjera da bi se morali bojati u svojoj državi oni koji su tu državu stvarali, branili i obranili?", pita se u izjavi MH.

Matica poziva hrvatske državne ustanove i nositelje vlasti da na svim potrebnim mjestima u Hrvatskoj i u svijetu poduzmu pravne, političke i diplomatske korake, kako bi se prekinulo ponižavanje svakog branitelja koji je svoj život izložio obrani slobode i suverenosti hrvatskoga naroda i države. Pozivamo i "sve ljude dobre volje da odlučnim i učinkovitim djelovanjem stanu u obranu slobode i ljudskog dostojanstva Tihomira Purde, hrvatskog branitelja. Pozivamo i tražimo da se sve učini za njegovo puštanje na slobodu", piše, uz ostalo, u izjavi MH.

22.02.2011. 17:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh