« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
UTJECAJ NA SVJEDOKE

Policajcu mjesec dana pritvora za teško ubojstvo mladića

Policajacu Siniši Šoštariću, osumnjičenjom za teško ubojstvo 19-godišnjeg Ivana Mamića na zagrebačkom Jarunu, danas je određen jednomjesečni pritvor

Fotografija vijesti
Više o

ubojstvo

,

Jarun

,

pritvor

,

policjac

,

siniša šoštarić

Zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti zločina za koji se tereti 41-godišnjem Šoštariću je jednomjesečni pritvor odredio istražni sudac Zdenko Posavec, prenosi Hina. 

Šoštarić je ostao pri obrani koju je iznio na policiji nakon uhićenja u utorak, četiri dana poslije ubojstva. Pred istražnim sucem je, kako se doznaje, bio vidno potresen, a izrazio je i kajanje zbog brutalnog ubojstva mladića u kojega je ispalio tri hica iz službenog pištolja.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić kazao je da se Šoštarića tereti za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete za koje je zakonom predviđena kazna od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora do čak 40 godina.

Zagrebačka policija ranije je izvijestila da su se prije ubojstva policajac i Ivan Mamić verbalno i fizički sukobili, nakon čega je Šoštarić otišao po službeni pištolj i u 19-godišnjaka ispalio više hitaca. Mladić je potom mobitelom uspio nazvati službu 112 i javiti da je ranjen, no dva sata kasnije umro je u bolnici. Kada je iz medija saznao da je mladić umro policajac je pokušao prikriti zločin i do uhićenja je nastavio dolaziti na posao.

04.03.2011. 14:15:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    04.03.2011. 15:24
    Frajer se sada k'o šatro kaje što je tako svirepo i krajnje beščutno ubio jadnog mladića koji, iskreno govoreći, nije niti počeo još živjeti kako spada.Treba mu odšnajderiti maksimalan pržun i neka samo bude sretan što živi u našoj domaji, a ne recimo u Sjevernoj Korejici, Kini, SAD-u, Iranu ili možda UAR-u sa šerijatskim pravom ...Vratio bi se on prosvijetljen svom Spasitelju veoma brzo ....
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh