« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ZAGREB I KARLOVAC

Zalili ulaze u središnjice HDZ-a crvenom bojom

Ulaze u središnjice HDZ-a u Zagrebu i Karlovcu nepoznati počinitelji noćas su zalili crvenom bojom, doznaje se u policiji

Fotografija vijesti
Više o

Zagreb

,

HDZ

,

Karlovac

,

boja

Ulaz i vrata središnjice HDZ-a na zagrebačkome Trgu žrtava fašizma uljnom su bojom noćas oko dva sata zalila dvojica muškaraca, prenosi Hina. Zaštitar je odmah izašao iz zgrade, no nije vidio lica počinitelja koji su se dali u bijeg.

Policija, koja je jutros obavila očevid, priopćila je kako je riječ o kaznenom djelu uništavanja i oštećenja tuđe stvari za koje prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do šest mjeseci. Kazneni postupak za to nedjelo pokreće se privatnom tužbom, osim ako nije riječ o uništavanju i oštećenju zaštićenoga kulturnoga ili prirodnog dobra i u slučaju ako je prouzročena znatna šteta.

Tijekom noći nepoznati počinitelj ili više njih crvenom su bojom zalili i oštetili i ulazna vrata na ulazu u prostorije Gradskoga i Županijskog odbora HDZ-a u Karlovcu na Mažuranićevoj obali. Bojom je zalivena i staklena stijenka Kluba umirovljenika.

Procjenjuje se da je u karlovačkom slučaju šteta oko 1400 kuna. Policija je najavila da će protiv nepoznatog počinitelja Općinskome državnom odvjetništvu proslijediti kaznenu prijavu. Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, župan Ivan Vučić ocijenio je to oblikom nasilja za svaku osudu te je najavio da će i HDZ podići kaznenu prijavu protiv počinitelja kad ga policija otkrije. "Protiv svakog sam vandalizma i nasilja, starih ili mladih, zato smo pozvali policiju i nastojat ćemo da se počinitelj kazni", izjavio je Vučić.

04.03.2011. 13:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh