« Život
objavljeno prije 12 godina
NAREDBA S VRHA

Policajci u Pakistanu pod hitno moraju na dijetu

Zapovjedništvo je donijelo odluku da struk policijskog službenika ne smije biti širi od 96 centimetara, što znači da će nekoliko desetaka tisuća njih morati na hitnu dijetu

Fotografija vijesti
Više o

pretilost

,

Pakistan

,

policajci

,

pretili policajci

Da globalni problem epidemije pretilosti nije zaobišao ni one kojima je dobra forma u opisu radnog mjesta najbolje svjedoči nedavna naredba zapovjednika pakistanske policije grada Punjaba, koji je svim pretilim policajcima naredio da pod hitno moraju skinuti višak kilograma.

Zapovjedništvo je donijelo odluku da struk policijskog službenika ne smije biti širi od 96 centimetara, što znači da će nekoliko desetaka tisuća njih morati na hitnu dijetu, budući da oko pedeset posto policajaca ima višak kilograma.

Objašnjavajući ovu odluku, glasnogovornica policije rekla je kako predebeli policajci ne mogu loviti pljačkaše i lopove, a i manje su učinkoviti u obavljanju brojnih drugih policijskih poslova.

Zanimljivo, policajcima je dan rok od svega desetak dana da postignu idealnu težinu, budući da nakon 1. srpnja oni struka šireg od 96 centimetara neće smjeti raditi na terenu.

Hoće li im ovakva drastična mjera poći za rukom, ostaje za vidjeti.

20.06.2012. 13:54:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh