« Svijet
objavljeno prije 12 godina
PROSVJED

Policajci se pridružuju masovnom londonskom štrajku

Sindikati predviđaju da će oko 400.000 zaposlenih u javnom sektoru krenuti u štrajk, a među njima bi se trebalo naći i 20 tisuća nezadovoljnih policajaca

Fotografija vijesti
Više o

prosvjedi

,

London prosvjed

,

prosvjedi u Europi

Prosvjedu zaposlenih u javnom sektoru koji će se održati u Londonu pridružit će se i tisuće policajaca, kako bi se usprotivili smanjenju plaća i reformi mirovinskog sustava, prenosi Hina.

Sindikati predviđaju da će oko 400.000 zaposlenih u javnom sektoru krenuti u štrajk, što je manji prosvjed nego u studenome kada je je Britanija imala najveći štrajk posljednjih godina, ali je znakovit prikaz javnog nezadovoljstva baš nakon što je vlada premijera Davida Camerona pretrpjela poraz na lokalnim izborima.

Rijetko viđen prosvjedni marš policajaca, oko 20.000 policijskih časnika koji nisu na dužnosti, u Londonu bit će posebice neugodan za Camerona, čiji se konzervativci ponose da su stranka zakona i reda.

"Premijeru, djela govore glasnije od riječi", navodi se u plaćenom oglasu koji je sindikat policajaca objavio u novinama u četvrtak.

Policijski časnici smatraju da bi vladino smanjenje policijskog proračuna za 20 posto, davanje nekih policijskih djelatnosti privatnom sektoru i reforma policije moglo ugroziti javnu sigurnost.

10.05.2012. 13:32:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh