« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Poledica i snijeg na hrvatskim cestama

Magla na A1, snijeg na cestama oko Splita i poledica zahtijevaju maksimalan oprez vozača

Mala Kapela u idiličnoj atmosferi
Mala Kapela u idiličnoj atmosferi (Screenshot HAK)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

poledica

,

zimska oprema

,

stanje u prometu

Opreznije treba voziti po skliskim kolnicima posebice na mostovima i nadvožnjacima zbog moguće poledice, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub .

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama autocesta: A1 od Zagreba do Karlovca, te između Otočca i Gospića, na A3 Bregana-Lipovac od Ivanje Reke do Ivanić Grada i od Novske do Nove Gradiške, kao i na A4 Zagreb-Goričan od Brezničkog Huma do Zagreba.

Na dionici autoceste A1, Bisko-Vrgorac tijekom noći padala je krupa i snijeg pa je brzina vožnje ograničena na 40 km na sat.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: D25 Korenica-Lički Osik, D42 Saborsko-Poljanak, D218 Sučević-Brotnja i D506 Dobroselo-Mazin.

Županijska cesta ŽC Bjelopolje-Donji Lapac zatvorena je za sav promet.

Na autocesti A1, zbog radova na nadvožnjaku Drvenik za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Vrgorac i Ravča u smjeru Zagreba. Obilazak je državnom cestom D62 Vrgorac-Ravča. Kroz tunel Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi, do 20. veljače.

Zbog radova na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između tunela Vršek i Lučice, u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom.

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 40 tona voze preko zamjenskog mosta, ostali autocestom A2 Zagreb-Macelj preko čvora Sveti Križ Začretje.

HAK savjetuje vozače da ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

21.01.2012. 08:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh