« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PROSVJED

Neredi na Trgu bana Jelačića

Prosvjedi protiv ulaska u EU na Trgu bana Jelačića završili su neredima i privođenjem nekolicine prosvjednika

Prosvjed protiv ulaska u EU
Prosvjed protiv ulaska u EU (Twitter)
Više o

prosvjed

,

ulazak u EU

,

Trg bana Jelačića

,

protivnici EU

Današnji prosvjed protiv ulaska Hrvatske u EU pretvorio se u lagani kaos. Policije je od jutra bilo prilično, kao da se sprema ne znamo kakva tarapana. Prosvjed je započet govorom predsjednika udruge Pravednik koji je vlast nazvao komunističkom oligarhijom, što je bio samo uvod u salvu uvreda.

Prosvjednici su se već prije skupa sukobili s policijom koja je željela legitimirati sudionike, a u jednom se trenutku krenulo u skidanje zastava EU koje su, prema tumačenju prosvjednika, nezakonito istaknute.

Tada je policija krenula u uhićenja, pa su prema navodima HRT-a uhićeni Ivan Pernar, Natko Kovačević, Marko Francišković i Dražen Keleminec.

U Rijeci je također najavljen prosvjed protiv Europske unije. Na prosvjed pozivaju MASA (Mreža anarhosindikalista Hrvatska), Antifa Rijeka, Slobodarski Blok i Autonomni studenti.

21.01.2012. 13:00:08
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    schwarz_zg
    21.01.2012. 19:25
    totalno kontraproduktivno,jedini pravi prosvjed je izaći na referendum i zaokružiti PROTIV i tako natjerati ekipu na vlasti da vlastitim snagama (ako znaju i mogu) dovedu državu u red...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh