« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
JOSIPOVIĆ PORUČIO

Polančecove optužbe su vrlo ozbiljne i moraju se istražiti

Predsjednik je izjavio da će zatražiti da se održi sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost ako se pokaže da su točne optužbe koje je izrekao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec

Fotografija vijesti
Više o

Damir Polančec

,

optužbe

,

Ivo Josipović

"Optužbe koje je iznio bivši potpredsjednik Vlade gospodin Polančec su vrlo ozbiljne optužbe i naprosto se moraju do kraja istražiti", rekao je predsjednik Josipović, objavila je Nova TV. "Kada bi one bile točne govorili bismo, sasvim sigurno, o tome da je riječ o ozbiljnoj ugrozi i nasrtaju na temeljna ljudska prava i slobode", odnosno, istaknuo je Josipović, "govorili bismo da je riječ o ugrozi ustavno-pravnog poretka, političkog poretka, ali i sustava nacionalne sigurnosti".

Upravo zato, najavio je predsjednik Josipović, "zatražit ću da se održi sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost kako bi bili sigurni da državni vrh ima sve informacije i da se cijeli predmet tretira s onom pozornošću koja je za to potrebna".

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec jučer je, uz ostalo, izjavio kako mu je ravnatelj policije Oliver Grbić sugerirao da bi članovi HDZ-a trebali pisati anonimne kaznene prijave protiv pojedinih oporbenih političara. Te je Polančecove tvrdnje ravnatelj policije Grbić danas odbacio, ocijenivši ih kao pokušaj destabilizacije policije, njenog ravnatelja te cijelog MUP-a.

21.05.2011. 19:23:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh