« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
WELT AM SONNTAG

Njemački tisak: Hrvatska 1. srpnja 2013. ulazi u EU

Visokorangirani diplomati EU navodno su neslužbeno izjavili da bi hrvatska u srpnju 2013. mogla ući u EU

Zastave
Zastave (Wikipedia)
Više o

Hrvatska EU

Njemački dnevnik "Welt am Sonntag" u nedjelju javlja da Europska komisija želi da Hrvatska 1. srpnja 2013. postane članica Europske unije. Dnevnik se poziva na visoke diplomatske krugove u Bruxellesu, prenosi Hina.

"Prema želji Europske komisije, Hrvatska bi 1. srpnja 2013. kao 28. članica trebala pristupiti Europskoj uniji", javlja "Welt am Sonntag", pozivajući se na "visokorangirane EU diplomate".

Kako nadalje javlja njemački dnevnik, datum 1. srpnja 2013. bi Europskoj komisiji trebao poslužiti pri planiranju proračuna Unije.

Zemlje EU-a žele do kraja lipnja završiti pristupne pregovore Hrvatske koji su započeli u listopadu 2005., piše Welt am Sonntag dodajući kako će o toj temi razgovarati ministri vanjskih poslova zemalja EU-a u ponedjeljak u Bruxellesu.

Diplomati su, kako prenosi dnevnik, naglasili da reforme u Hrvatskoj moraju u potpunosti biti provedene, za razliku od Rumunjske i Bugarske, prije ulaska u punopravno članstvo. Navodi se da trenutno oko ovog procesa zasad najviše dvojbi izražavaju Francuska, Belgija i Nizozemska.

22.05.2011. 20:00:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh