« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
JEDNOGLASNA ODLUKA

Polančec suspendiran sa svih stranačkih dužnosti

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a jednoglasno je odlučeno da se Damir Polančec suspendira sa svih stranačkih dužnosti te da se protiv njega pokrene stegovni postupak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikola Wolf / CROPIX / PODRAVSKI )
Više o

HDZ

,

Damir Polančec

,

uhićenje

,

suspenzija

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec uhićen je rano jutros u svojoj kući u Koprivnici u sklopu proširenja istrage u slučaju koprivničke Podravke.

Komentirajući jutrošnje Polančecovo uhićenje, premijerka Jadranka Kosor izjavila je da državne institucije moraju raditi svoj posao bez obzira o kome je riječ te da u tome imaju punu potporu Vlade.

Premijerka je istaknula kako Državno odvjetništvo, Uskok i policija trebaju biti neovisni u svom postupanju bez obzira na nečije ime i prezime, i pripadnost političkoj stranci, ali vodeći računa o tome da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

"Nije vrijeme za izjave"

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec uhićen je u utorak u 7 sati pod sumnjom da je zloporabio položaj. Sat vremena ranije, policija i Uskok pojavili su mu se na kućnom pragu i započeli s ispitivanjem. Nakon uhićenja Polančec je prisustvovao višesatnom pretresu obiteljske kuće, a zatim je, nešto prije podneva, prevezen u Zagreb.

Prema informacijama koje je dobio njegov odvjetnik Anto Nobilo, najprije su ga odveli na ispitivanje u stanicu Kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici. "Još uvijek čekam poziv policije i Uskoka", izjavio je Nobilo oko 15 sati.

Ubrzo nakon toga Polančeca su novinari uočili kako u društvu istražitelja Uskoka napušta zgradu na zagrebačkom Vrbiku. Po svemu sudeći, istražitelji su pretresli stan koji on ima u toj zgradi. Polančec nije bio raspoložen za odgovore na pitanja novinara: "Nije vrijeme za izjave", kazao je Polančec, prenosi Nova TV.

Podsjetimo i da je u utorak ujutro u Zagrebu uhićen i odvjetnik Zoran Marković. On je direktor tvrtke Fima Ami registrirane na Malti na koju je varaždinska Fima prenijela paket od 10,6 posto dionica Podravke.

 

30.03.2010. 17:01:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh