« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DARKO MILINOVIĆ

Slučaj Polančec šteti ugledu HDZ-a

U Vladi se danas sastalo uže vodstvo HDZ-a, koje se na sastanku informiralo o okolnostima današnjeg uhićenja bivšeg potpredsjednika Vlade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

HDZ

,

Damir Polančec

,

Darko Milinović

Ipak, sudionici sastanka novinarima nisu htjeli otkriti očekuju li Polančeca sankcije u stranci. "Bit će priopćenje", odgovorio je zamjenik predsjednice HDZ-a i potpredsjednik vlade Darko Milinović na pitanje kako će stranka reagirati na Polančecovo uhićenje.

Ustvrdio je da se na sastanku razgovaralo o gospodarskim temama i o ustavnim promjenama, a na pitanje šteti li Polančecov slučaj stranci odgovorio je, "naravno da šteti".

Potpredsjednik HDZ-a Petar Čobanković kazao je međutim da se vodstvo u vladi među ostalim informiralo o Polančecovu slučaju, koji, smatra Čobanković "sigurno nije naročito koristan stranci". Na pitanje hoće li Polančec biti izbačen iz stranke odgovorio je da će o tome ovih dana odlučiti predsjedništvo.

Na dvosatnom sastanku u Vladi bili su i potpredsjednici HDZ-a Ivan Šuker, Ivan Jarnjak, Vladimir Šeks i Božidar Kalmeta te glavni tajnik stranke Branko Bačić, a u Vladu je u međuvremenu ušao i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Još uvijek je neizvjesno hoće li se Predsjedništvo sastati danas, kako je jutros najavljivano, ili narednih dana. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 16:31:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh