« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PUZAJUĆA PRIVATIZACIJA

145 sportskih objekata "trunu" u Zagrebu

Grad Zagreb dosad se nije odgovarajuće brinuo o svojih 145 športskih građevina, ocijenili su gradski zastupnici na skupštinskoj sjednici

(Wikipedia)
Više o

Zagreb

,

sportski objekti

Gradska zastupnica Morana Paliković Gruden (HNS) upozorila je na "puzajuću privatizaciju" kod zakupa športskih objekata budući da se zakup od 5 godina automatski može produžiti za još toliko.

"Zakupci daju u podzakup poslovne prostore poput kafića, zalogajnica i biljar klubova i tako izvlače profit, dok grad Zagreb i dalje ima obvezu održavati športske objekte. Je li to u redu? pitala je Paliković Gruden.

Ustvrdila je i da se novom odlukom to neće bitnije promjeniti. Zastupnici su apelirali i da svaka tri mjeseca zakupci podnose izvješće o održavanju športskih objekata, da daju na uvid koliko zarađuju od podzakupa i koliki su im troškovi.

Danira Bilić (HDZ) zatražila je i da se ubuduće nakon provedenog natječaja za zakup športskog objekta podnese i posebno izvješće.

Gradski zastupnici također upozoravaju da dosad nije bilo popisa športskih građevina, pa se nije moglo znati tko upravlja tim objektima: Zagrebački holding, neka srednja škola ili pak neko sportsko društvo.

Nakon što su prihvaćene primjedbe zastupnika Kluba HNS-a zastupnici su podržali novu odluku o upravljanju i korištenju športskih građevina u vlasništvu grada Zagreba.

O inicijativama za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba gradski zastupnici danas nisu raspravljali uz obrazloženje da im treba vremena kako bi razmotrili pristigle zahtjeve. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 18:13:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh