« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
odgovor vlade

Polančec se brani od napada Mesića

Vlada očekuje da će Hrvatska još osjećati posljedice krize, ali da će se u drugoj polovici 2010. godine bilježiti bolji rezultati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)

"Nitko od nas ne misli da je kriza prošlost, da nas ne čekaju još uvijek teška i bremenita vremena, ali mislimo da naši potezi vode tome da Hrvatska prebrodi 2009. i dočeka oporavak 2010.", izjavio je Polančec komentirajući napad predsjednika Mesića.

Polančec je podsjetio da je Mesić u hrvatskoj politici već duže od 16 godina pa tako sam sebe kritizira kada kaže da se već 16 godina vodi pogrešna politika u zemlji.

Predsjednik Mesić u tom je razdoblju bio i predsjednik vlade te je prema tome "bilo vremena kada je trebalo i moglo se možda i na drukčiji način reagirati vezano uz smjer kojim je Hrvatska išla", rekao je Polančec.

Osvrnuo se i na vic koji je Mesić ispričao na otvaranju o stonozi koja je zbog obuvanja sto cipela stalno kasnila na posao i prijetio joj je otkaz, pa joj je sova savjetovala da postane ptica, ali ne kaže na koji način, jer su to samo detalji.

"Mesić će sada sjesti u avion i odletiti na Kubu i s njom pokušati razvijati gospodarske odnos. Za razliku od pet dana na Kubi, mene čeka pet dana u kojima moram tražiti rješenja, zajedno s ostalim članovima vlade."

"Jasno je da predsjednik u ovom vicu kao mudru sovu između ostalog vidi samog sebe, da se našalim malo, i moram reći da je ta pozicija vrlo zahvalna. Međutim, on mora i postupati po svojim savjetima, a ne prebacivati odgovornost na druge", istaknuo je Polančec.

Napomenuo je da u prvih osam mjeseci ove godine nije kasnila ni jedna mirovina, plaća niti socijalna davanja i da smo jedna od četiri zemlje u Europi koje bilježe niže stope pada BDP-a u drugom u odnosu na prvo tromjesečje.

Dodao je i da je turistička sezona bila iznad svih najoptimističnijih očekivanja što daje razloga za umjereni optimizam.

15.09.2009. 13:19:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh