« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
OSVIT

Polančec optužen za postavljanje nogometnih reflektora u Đelekovcu

Prva optužnica u brojnim istragama USKOK-a tereti Polančeca za nezakonitosti u gradnji rasvjete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Đelekovec

,

gospel

,

80's party

,

položaj glave

Nakon triju već pokrenutih istraga USKOK je protiv bivšeg potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca podignuo prvu optužnicu, a riječ je o nezakonitostima u gradnji rasvjete na igralištu nogometnog kluba "Osvit" u njegovu rodnom mjestu Đelekovcu kod Koprivnice, teškima više 230 tisuća kuna.

Na službenim internetskim stranicama USKOK je izvijestio da je nakon istrage podignuo optužnicu protiv bivšeg potpredsjednika vlade zbog protuzakonita posredovanja i krivotvorenja službene isprave. Za krivotvorenje te zlouporabu položaja i ovlasti optužene su još dvije osobe.

Iako su na internetskim stranicama navedeni samo inicijali Polančecovih suoptuženika, od izvora bliska istrazi doznaje se da je riječ o direktoru zagrebačke tvrtke Željku Dražiću i voditelju projekta Sky Officea u Zagrebu Tomislavu Andabaku.

Oni su, na Polančecov zahtjev, postavljajući reflektore na nogometno igralište NK "Osvita" iz Đelekovca klubu 2008. navodno pribavili protupravnu korist od 230 tisuća kuna i krivotvorili poslovne knjige kako bi izgledalo da je novac isplaćen za druge građevne radove.

U USKOK-u tvrde da se Polančec, "koristeći se autoritetom potpredsjednika vlade", s jednom tvrtkom dogovorio o postavljanju reflektora, a potom direktora tog poduzeća uputio da račun ispostavi Dražiću, koji se potom s Andabakom dogovorio o ispostavi računa na kojem je naznačio da se plaćaju elektroinstalacijski radovi koji nikada nisu obavljeni.

Polančec je, osim toga, optužen i da je pokušao prikriti zlouporabe tako da je u siječnju ove godine od tvrtke koja je postavila reflektore tražio da napravi nov račun i ispostavi ga NK "Osvitu". Polančec je potom na račun kluba osobno doznačio 235 tisuća kuna, a klub je 12. siječnja 2010. tvrtki koja je postavila reflektore doznačio 230.279 kuna, tvrde u USKOK-u.

Mediji su još u listopadu prošle godine pisali o policijskoj istrazi o tzv. Polančecovim reflektorima, pokrenutoj nakon anonimne prijave. Iz kluba su tada poručili kako su reflektori dar Damira Polančeca koji redovito igra s veteranima kluba. (hina/metro-portal)

10.05.2010. 19:26:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh