« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NA KAVI?

Kosor i Milanović nastavljaju pregovore o ustavnim promjenama

Milanović kaže kako SDP i dalje predlaže da birači izvan Hrvatske glasuju isključivo u veleposlanstvima i konzulatima

(Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

ustavne promjene

,

glasovanje dijaspore

Premijerka Jadranka Kosor i predsjednik SDP-a Zoran Milanović sastali su se poslijepodne u vladi kako bi nastavili pregovore o ustavnim promjenama, prekinute prije više od dva mjeseca.

Ulazeći u Banske dvore, Milanović je podsjetio da je ostalo neusuglašeno pitanje glasovanja hrvatskih državljana bez prebivališta u Hrvatskoj.

Kazao je kako je javnosti poznat SDP-ov prijedlog da bi birači izvan Hrvatske trebali glasovati isključivo u veleposlanstvima i konzulatima.

Takav prijedlog Milanović smatra kompromisnim, a na pitanje hoće li SDP pristati da se u BiH glasuje i na više mjesta, kazao je: "Nećemo se cjenkati, radi se o ljudima."

"Ostalo je otvoreno jedno prijeporno pitanje. Dva i pol mjeseca, na žalost, nismo razgovarali, pozivali smo na razgovor i sad ćemo konačno sjesti i razgovarati pa ćemo vidjeti", rekao je šef SDP-a.

Po najavama predsjednika saborskog Odbora za Ustav Vladimira Šeksa, ustavne promjene koje bi, među ostalim, trebale omogućiti zatvaranje pregovora i ulazak Hrvatske u EU, trebale bi biti donesene do ljeta, a najkasnije u rujnu.

Za to su, međutim, nužni i glasovi SDP-ovih zastupnika, budući da se Ustav mijenja dvotrećinskom saborskom većinom. (hina/metro-portal)

10.05.2010. 19:10:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh