« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NEGIRANJE

Polančec: Nikada nisam vidio ugovor OTP banke i Podravke

U detaljnom priopćenju za javnost nekadašnji potpredsjednik vlade podsjetio je na čitavu kronologiju privatizacije Ine odbacivši tvrdnje o bilo kakvom pogodovanju MOL-u

Fotografija vijesti
Više o

Ivo Sanader

,

Damir Polančec

,

INA

,

privatizacija

,

MOL

,

OTP banka

,

ugovori

Reagirajući na tekstove objavljene danas u dijelu medija, Damir Polančec, bivši potpredsjednik vlade izjavio kako mu nije poznat sadržaj ugovora između OTP banke i Podravke, da nije upoznat s odnosima MOL-a i te banke te je u potpunosti odbacio tvrdnje o povezanosti pregovora hrvatske vlade i MOL-a s pregovorima OTP banke i Podravke.

U dijelu medija danas je, među ostalim, objavljeno da je MOL u OTP banku deponirao 34 milijun eura za provedbu operacije Spice, odnosno za navodni pokušaj Podravkinih menadžera preuzimanja tvrtke, te da jamstvo nisu bile samo dionice Podravke nego i Ine. U vezi s tim u medijima se povezuje Polančeca protiv kojeg USKOK vodi istragu zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja.

U izjavi za javnost Polančec ističe da mu sadržaj ugovora sklopljenih između OTP banke i Podravke nije poznat, jer ih, kaže, "naprosto nikada nisam vidio, niti sam sudjelovao u njihovom nastajanju". "Nije mi jasan razlog njihovog neobjavljivanja i doista mislim da bi ih zbog sveg što se uz njih veže - najbolje bilo objaviti", poručio je.

"Kako se više puta u raznim medijima spominjalo da sam prije nekoliko mjeseci boravio u uredima OTP banke u Mađarskoj - moram napomenuti da: ne samo da nisam nedavno bio u uredima OTP banke u Mađarskoj, već nikada nisam bio ni na kakvim sastancima u OTP banci ni u jednoj zemlji, te ne poznajem ni jednog menadžera te banke, niti sam ikada s bilo kojim menadžerom te banke na bilo kojoj adresi imao bilo kakav sastanak", navodi Polančec.

Odbacio je i tvrdnje da je zajedno s bivšim predsjednikom vlade Sanaderom nedavno boravio u MOLu. " Posljednjih mjeseci uopće nisam u kontaktu sa Sanaderom, nakon mojeg odlaska iz vlade nemam nikakve kontakte s MOL-om", kaže Polančec i još jednom ističe da "nije upoznat s odnosima MOL-a i OTP banke, ni u kontekstu ugovora Podravke i OTP-a ni u bilo kojem drugom kontekstu".

"Kako se tvrdi da su pregovori oko odnosa hrvatske vlade i MOL-a tekli paralelno s pregovorima OTP banke i Podravke te da su međusobno povezani - to u potpunosti odbacujem", naglasio je Polančec.

U dužem priopćenju detaljno je podsjetio na kronologiju privatizacije Ine, od 2003. kada je koalicijska vlada prodala 25 posto plus 1 dionicu dakle, istaknuo je, manjinski kontrolni paket mađarskoj naftnoj kompaniji MOL. " Hrvatska vlada od 2004. na ovamo nije MOL-u prodala niti jednu dionicu Ine", naglašava Polančec. Ocjenjuje da su u pregovorima koji su slijedili s MOL-om zaštićeni vitalni interesi Republike Hrvatske te ih smatra povoljnim za Hrvatsku i odbacuje sve insinuacije o bilo kakvom pogodovanju MOL-u. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 12:21:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh