« Žene
objavljeno prije 9 godina
PARTY GIRLS

Pola žena ne želi obitelj nego karijeru i zabavu

Razmišljaju i o zamrzavanju svojih jajašaca kako bi mogle roditi bez obzira na godine, a dobar dio se nećka oko posjete banci sperme

Sve je više poslovnih žena
Sve je više poslovnih žena (Shutterstock)
Više o

djeca

,

žene

,

banka sperme

,

plodnost

,

zamrzavanje jajašaca

Britanke su sve više raspoložene za partijanje i korporativni rad, a obitelj im nije ni na kraj pameti, pokazalo je istraživanje časopisa Red provedeno na 3 tisuće žena starih između 28 i 45 godina. 

Polovica ispitanih žena niti ne pomišlja na dijete jer imaju problema s pronalaskom pravog partnera, a to ih pogađa gotovo kao da su neplodne. Sve više njih spremno je čekati pravu osobu koliko god je potrebno pa razmišljaju o zamrzavanju svojih jajašaca kako bi mogle roditi bez obzira na godine, a dobar dio se nećka oko posjete banci sperme. 

Ovakvo ponašanje dobilo je i ime, emocionalna neplodnost, što znači da činjenica da nemate djecu nije vaš osobni izbor već nedostatak prave osobe s kojom bi djecu imali.

Ma koliko stručnjaci naglašavali da je pravo vrijeme za dijete prije navršene 35. godine života, sve veći broj žena jednostavno nije spreman za djecu u tom dobu, što iz financijskih, što iz gore navedenih razloga. 

05.09.2012. 14:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh