« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
PRIPREME ZA DERBI

Pojačano osiguranje uoči utakmice Hajduk - Dinamo

Policijska uprava splitsko-dalmatinska angažirala je 800 policijskih djelatnika.

Članovi Torcide iz Dubrovnika i okolice prije puta na Poljud okupili su se na mostu preko Rijeke Dubrovačke.
Članovi Torcide iz Dubrovnika i okolice prije puta na Poljud okupili su se na mostu preko Rijeke Dubrovačke. (Željko Tutnjević, CROPIX)
Više o

Poljud

,

Torcida

,

Hajduk Dinamo

,

derbi

,

mjere osiguranja

,

BBB

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska izvijetila je kako će za navijače Dinama koji budu dolazili privatnim vozilima (neorganizirano) iz smjera Zagreba biti osigurana policijska pratnja od naplatne kućice Prgomet, na autocesti A1, pedesetak kilometara od Splita, do stadiona Poljud.

"Ovi Dinamovi navijači će svoja vozila ostaviti na parkiralištu kod naplatne kućice Prgomet i tu se premještati u autobuse koji će ih ondje čekati najkasnije do 17 sati i odatle ih pod policijskom pratnjom prevoziti do stadiona Poljud, a nakon utakmice vratiti ih do njihovih vozila", kazala je glasnogovornica.

Splitska policija će također osiguravati i dolazak na stadion organiziranih Dinamovih navijača koji će na ovaj derbi doputovati autobusima. Splitska policija je danas pozvala navijače Dinama koji nemaju ulaznice za večerašnju utakmicu da ne putuju u Split jer im neće biti omogućen ulazak na stadion.

Ulaz za gledatelje na stadion Poljud bit će otvoren od 17.30 sati, izvjestila je splitska policija, te pozvala gledatelje da na vrijeme dođu na stadion kako bi se izbjegle gužve uoči utakmice koja počinje u 20.15.

Splitska će policija, kako je najavljeno, sukladno zakonskim ovlastima, snimati događanja na večerašnjoj utakmici radi naknadne identifikacije eventualnih izgrednika.Policija je također upozorila da će gledateljima biti zabranjeno unošenje na stadion pirotehničkih sredstava, kišobrana, upaljača, plastičnih boca, te zastava sa drvenim ili metalnim štapovima - osim sa plastičnim štapovima duljine do jedan metar. Splitska policija je posebice upozorila da je posjetiteljima utakmice i osobama koje se kreću u smjeru stadiona Poljud zabranjeno nošenje oružja i predmeta kojima se mogu nanijeti ozljede, te alkoholnih pića.

Policija je izvjestila kako se na utakmici Hajduk - Dinamoočekuje oko 33.000 gledatelja, od kojih oko 1.500 navijača Dinama koji će dolaziti iz smjera Zagreba, te drugih dijelova Hrvatske ali i iz BiH.

U splitskoj Trajektnoj luci su izvjestili kako će današnje plovidbene veze srednjodalmatinskim otocima biti prilagođene navijačima jer vlada veliki interes za utakmicu. Rečeno je da će zadnji katamaran iz luke prema otoku Šolti isploviti u 23.15 sati, kako bi navijači imali vremana nakon utakmice doći sa stadiona, a prema Visu i Hvaru zadnji katamaran i trajekt isplovit će u 23.30 sati. (hina/metro-portal)

22.02.2009. 14:35:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh