« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
FA KUP

Eduardo povratak proslavio s dva pogotka

Eduardo je u 67. minuti ovacijama ispraćen s travnjaka kada ga je zamijenio Van Persie.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Eduardo da Silva

,

Arsenal

,

Dudu

,

FA kup

,

Cardiff City

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo Alves da Silva na sjajan se način vratio u prvu postavu Arsenala postigavši dva pogotka u 4:0 (2:0) pobjedi svoje momčadi protiv Cardiff Cityja u uzvratnom dvoboju 4. kola FA Kupa.

Eduardo je u 20. minuti prvo odigrao dupli pas s Meksikancem Carlosom Velom, te potom Velin centaršut sjajnim udarcem glavom sa sedam-osam metara poslao u mrežu Cardiffa. Navijači Arsenala bučno su proslavili izvrstan povratak našeg reprezentativca u prvu postavu "topnika".

U 60. minuti, kod rezultata 2:0, Eduardo je izborio jedanaesterac nakon prekršaja Raea, te je sam i realizirao kazneni udarac za 3:0, a tribinama je odzvanjalo skandiranje "Edu-ardo!".

Inače, strijelac drugog gola za Arsenal bio je Bendtner (34'), a četvrtog Van Persie (89').

U osmini finala FA Kupa Arsenal će igrati protiv Burnleya.

Eduardo je prije pet dana, u srijedu, odigrao pola sata za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici protiv Rumunjske u Bukureštu, te je asistirao Niki Kranjčaru za pobjednički pogodak.Točno tjedan dana prije no što će se navršiti točno godina od stravičnog loma noge kojega je pretrpio nakon nasrtaja braniča Birmingham Cityja Martina Taylora 23. veljače prošle godine, Eduardo je prvi put zaigrao za Arsenal u službenoj utakmici startavši u početnoj postavi protiv Cardiff Cityja na Emirates stadionu u Londonu. (hina/metro-portal)

17.02.2009. 01:20:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh