« Život
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
EHH ...

Pogrešni razlozi za ostanak u vezi

Loša veza ili brak pogubni su kako za psihičko tako i za fizičko zdravlje, no ljudi vole pronalaziti razloge zašto ipak ne bi trebali krenuti dalje ... a ovi su potpun pogrešni!

Zašto bi svaku večer razmišljali o problemima u vezi?
Zašto bi svaku večer razmišljali o problemima u vezi? (Shutterstock)
Više o

razlozi

,

loša veza

,

loš brak

Veza je nešto što svi priželjkujemo, a kad se napokon ostvari neka dugotrajna, pronalazit ćemo mali milijun razloga da ostanemo u njoj, makar nam dosta toga ne odgovara. Naravno, takvo ponašanje nosi frustracije i stres, a evo pet razloga zbog kojih definitivno ne trebate ostati u vezi koja vam škodi:

Djeca - da, trebaju imati i mamu i tatu, no ako se roditelji svađaju, viču i općenito se ne ponašaju kako bi trebali, djeca će naučiti samo loše stvari ... i onda im je bolje imati mamu i tatu na različitim mjestima

Krivica - naravno da ćete se osjećati krivi ostanete li ili odete, to je jasno samo po sebi, no razmislite što je bolje: osjećati se kriv i početi novi život ili imati isti osjećaj uz svakodnevne frustracije?

Podjela imovine - ako vas zajedno drži samo činjenica da ne znate ili ne možete podijeliti imovinu koju ste stekli, sigurno se nećete osjećati niti dobro niti sretno, stoga, sjednite i podvucite crtu, pa svako na svoju stranu.

Samoća - strah od samoće nije rijedak, no stvarno je bolje biti sam nego u lošoj vezi. U takvoj situaciji imate puno više šanse da naleti netko tko će biti bolji za vas.

Vjera - ako vam neki oblik vjerovanja ne omogućava da jasno razmislite o razvodu ili vam ga, što je još gore, prikazuje kao nešto pogrešno, možda biste ga trebali promijeniti, jer nema te vjere ili vjerovanja koje može ili smije zabranjivati sreću ljudima

28.03.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh