« Knjiga
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
RECENZIJA KNJIGE

Pogled u prošlost koja će vas iznenaditi uz roman ‘Otok tajni’

Knjiga je temeljena na istinitim povijesnim događajima te prepletena s dramatičnom ljubavnom pričom

Povijest ispričana na nov način
Povijest ispričana na nov način (Mozaik knjiga)
Više o

Otok tajni

,

Patricia Wilson

Mnoštvo je ljubitelja povijesnih romana, a upravo ovo je štivo koje će ih oduševiti. "Otok tajni" djelo je koje podrobno opisuje istinite događaje na Kreti za vrijeme Drugog svjetskog rata. Uz izvanredan povijesni aspekt unutar romana, paralelno pratimo životnu priču mlade Angie koja očekuje svoje vjenčanje. Baka Maria koja pripovijeda o događajima iz rata svakom čitatelji priraste srcu. Njena naracija životnog iskustva obuzima čitatelja te ga uvlači duboko u srž događanja.

Čitatelj se uspijeva poistovjetiti s njom te zbog toga roman ostavlja izrazito snažan utisak na pojedinca. Mikro povijesna perspektiva koja se prenosi uvodi nas u razloge koji objašnjavaju zašto je Angie djevojka koja zapravo odrasta u Londonu i nema direktnu poveznicu sa svojom obitelji iz Grčke kao ni poveznicu s prošlošću svoje majke.

Angie je mlada djevojka koja odrasta u Londonu ne poznavajući prošlost svoje obitelji. Trenutno je odrasla i sprema se za vjenčanje s muškarcem kojeg iznimno voli i poštuje. Međutim, prije nego stupi u brak s ljubavlju svog života, vrlo joj je bitno da sazna tko je njena obitelj i koja je njihova priča. Obraća se majci ne bi li saznala nešto vise, no njihov razgovor završava u svađi te Angie odlazi na otok Kretu gdje joj živi otuđena baka. Odlazak u Grčku nije joj jednostavan, ne zna hoće li je prihvatiti kad dođe, međutim na Kreti je dočekuju širokim osmjehom i snažnim zagrljajem. Boravak na otoku, Angie poljulja cijelu zamisao o životu. Priče koje joj Baka Maria prepričava otvaraju mogućnost za spoznaje vezane uz svoj život, kao i uz život njezine majke. Putovanje kroz prošlost omogući Angie da pronađe odgovore na mnoga pitanja, međutim, pojavljuju se drugi problem dok je ona na Kreti. Zaručnik joj se sve manje javlja. Treba li Angie preispitati svoju odluku o vjenčanju?

Patricia Wilson spisateljica je romana "Otok tajni" te je osobno živjela u selu Amiras na otoku Kreti. Inspiraciju sa svoj debitantski roman pronalazi u pričama starih žena, heroina s otoka. Knjiga je temeljena na istinitim povijesnim događajima te prepletena s dramatičnom ljubavnom pričom.

28.07.2018. 10:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh