« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
KULTURA

'Poetska mapa Hvara', projekt Sare Renar

Rezultat je niz audio kompozicija povezanih s lokalitetima u Vrisniku, na Humcu i u Jelsi u digitalnom, a uskoro i u fizičkom obliku

Sjajna ideja!
Sjajna ideja! (Arhiva)
Više o

kultura

,

Jelsa

,

Sara Renar

Muzej općine Jelsa predstavlja 'Poetsku mapu Hvara' - nesvakidašnji multimedijalni umjetnički projekt glazbenice Sare Renar, koji je nastao iz želje da se publici na suvremen način približi tradicijska glazba i dijalektalna poezija otoka Hvara te da se na jedan novi način ispriča priča jednog otoka.

Rezultat je niz audio kompozicija povezanih s lokalitetima u Vrisniku, na Humcu i u Jelsi u digitalnom, a uskoro i u fizičkom obliku.

Glazba koju ćete čuti inspirirana je zapisima tradicijske glazbe velikog skladatelja i muzikologa, Jelšanina Antuna Dobronića, a poezija koja se izgovara djelo je dvojice braće, iznimno značajnih pjesnika, Vrisničanina Marina Franičevića i Jure Franičevića-Pločara.

Svaka skladba povezana je s određenom lokacijom te o njoj govori kroz poeziju i glazbu. Sve skladbe i lokacije zasad možete preslušati i pregledati na mrežnim stranicama Muzeja općine Jelsa.

Glasove za Poetsku mapu su, kako u čitanju, tako i u pjevanju posudili sami stanovnici Vrisnika i Jelse.

Predstavljanje projekta u fizičkom prostoru održat će se 18. srpnja 2021., u sklopu programa Jelsa Art Biennial, kada će posjetitelji na lokacijama putem QR koda moći slušati skladbe. 

17.07.2021. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh