« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
DENTALNI TURIZAM

Poduzetni susjedi: 70.000 stranaca u Mađarskoj popravljalo zube

Većina turista, koji tretmanom u Mađarskoj prosječno uštede oko 2.500 eura, bila je iz Velike Britanije, Njemačke, Italije i Francuske

Fotografija vijesti
Više o

Mađarska

,

stomatologija

,

dentalni turizam

Više od 70 tisuća ljudi samo je prošle godine odlučilo potražiti jeftinije stomatološke usluge u Mađarskoj, zbog čega se u gospodarstvo te zemlje slilo nevjerojatnih 240 milijuna eura, prenosi Hina.

Većina turista, koji tretmanom u Mađarskoj prosječno uštede oko 2.500 eura, bila je iz Velike Britanije, Njemačke, Italije i Francuske, piše list.

Oko 90 posto stranaca odlučuje se za usluge dentalnih implantata, te stavljanje mostova i navlaka.

Između trećine i četvrtine stomatoloških ordinacije u Mađarskoj usmjereno je na strance, čiji se broj prošle godine udvostručio u odnosu na 2010.

Taj sektor, ako se doda smještaj, hrana i druge popratne usluge, donosi oko 15 milijarda forinti u mađarski proračun svake godine, rekao je Laszlo Szucs, direktor Ureda za medicinski turizam (OTI).

Mađarski stomatolozi mogu tražiti subvencije od države u iznosu od milijardu forinti za promidžbu dentalnog turizma. Cilj vladinog programa najavljenog prošlog travnja je spriječiti strane medijatore da uzmu dio kolača.

OTI od stomatologa naplaćuje 15 posto, a postotak bi trebao postupno pasti na 10,5 do druge polovice 2017.

Kroz posljednjih 10 do 15 godina Mađarska je postala vodeća zemlja na europskom tržištu dentalnog turizma, s udjelom od gotovo 40 posto.

23.03.2012. 08:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh