« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ZLOPORABA POLOŽAJA

Podignuta optužnica protiv Ane Knežević

Predsjednicu SSSH tereti se da je 2006. i 2007. sklopila ugovor s tvrtkom Skladgradnja u nakani da pribavi nepripadnu imovinsku korist sindikatu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/Cropix)
Više o

SSSH

,

Ana Knežević

,

zloporaba položaja

,

optužnica

,

Skladgradnja

,

Slaven Žužul

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv predsjednice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ane Knežević zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno prodaje, ispod stvarne cijene, lokala na bedemu Priuliju u središtu Splita tvrtki "Skladgradnji" u vlasništvu Slavena Žužula.

Okrivljenicu (odvjetništvo navodi inicijale) tereti se da je od studenog 2006. do 19. lipnja 2007. kao predsjednica nacionalnog sindikata, u nakani da tom sindikatu pribavi nepripadnu imovinsku korist, sklopila ugovor o kupoprodaji nekretnine s trgovačkim društvom "Skladgradnjom" d.o.o. iz Imotskog. Ugovor je u ime društva potpisao Slaven Žužul (koji je od studenog prošle godine u pritvoru pod sumnjom da je sudjelovao u "aferi HAC").

Riječ je o kupoprodaji ugostiteljskog objekta (lokala) na Priuliju u Splitu, a Knežević je optužena da je ugovor sklopila, znajući da je sindikat samo korisnik navedene nekretnine, a da je vlasnik država koja je posredovanjem županijskog javnog pravobraniteljstva (Općinskoga državnog odvjetništva u Splitu) još 22. travnja 1999. zatražila, a u međuvremenu i dobila, uknjižbu prava vlasništva, te da je u zemljišnim knjigama za tu nekretninu evidentirana plomba (privremena mjera zabrane otuđenja i opterećenja).

Unatoč tomu okrivljenica je, navodi se u optužnici, tu nekretninu od 620 četvornih metara prodala za 618.280 eura. Ta je cijena, kako se dodaje, znatno, ispod stvarne vrijednosti nekretnine, čime je sindikatu omogućila nepripadnu imovinsku korist od 618.280 eura, u protuvrijednosti više od 4,5 miljuna kuna. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 17:31:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh