« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PRAVI SE LUD?

Polančec ne zna zašto je USKOK pokrenuo istragu protiv njega

O istrazi Polančec nije službeno obaviješten, a odvjetnika Antu Nobila angažirao je nakon što je iz medija saznao da je protiv njega pokrenuta istraga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Podravka

,

istraga

,

Anto Nobilo

,

akcija Menadžer

Bivši potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva Damir Polančec doznao je od novinara za istragu koju je protiv njega pokrenuo USKOK i zasad ne znamo za što ga se sumnjiči, izjavio je zagrebački odvjetnik Anto Nobilo.

"Polančec me je angažirao nakon što je od novinara doznao da je protiv njega pokrenuta istraga, no ni on ni ja za sada ne znamo o čemu je riječ i što mu USKOK stavlja na teret", izjavio je za Hinu Nobilo, dodajući da se s Polančecom danas čuo telefonom.

Polančec je za Media servis izjavio kako je za istragu doznao od novinara, da ga nitko nije službeno obavijestio da je osumnjičen te da je napokon došlo vrijeme da i on nešto kaže.

Nobilo je rekao da je sada na potezu USKOK, koji Polančeca može pozvati na ispitivanje ili dati nalog policiji da ga se privede. Podsjetio je da je njegov branjenik prije mjesec dana "o nekim temama" već dao iskaz u koprivničkoj policiji.

USKOK je danas na svojoj web stranici objavio da je u nastavku operativne akcije "Manager" jučer donio nalog o provođenju istrage protiv 43-godišnjega hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje "na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja".

Za što se točno Polančeca tereti, nije službeno objavljeno, a neki mediji objavili su nepotvrđenu informaciju kako se bivšeg potpredsjednika vlade sumnjiči da je protuzakonitim posredovanjem za 10 milijuna kuna oštetio koprivničku prehrambenu tvrtku Podravku u kojoj je radio od 1992.

Ti mediji nagađaju da je Polančec osumnjičenik u istrazi o transakcijama novca u aferi "Spice", zbog koje su u listopadu prošle godine uhićeni bivši predsjednici uprave Podravke Darko Marinac i Zdravko Šestak, bivši članovi uprave Saša Romac i Josip Pavlović te suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat i direktor splitske tvrtke SMS-a Srđan Mladinić.

Njih se sumnjiči da su se udružili u kriminalnu skupinu koja je zloporabom položaja i ovlasti, to jest raznim novčanim transakcijama nezakonito pokušala Podravkinim novcem doći do većinskog paketa dionica te tvrtke, koju su pritom navodno oštetili za više od 250 milijuna kuna.

Nakon uhićenja šestorice menadžera mediji su počeli s tim malverzacijama povezivati i Polančeca, koji je tada dao neopozivu ostavku na dužnosti u vladi. Tada je kontaktirao odvjetnika Antu Madunića, koji ga zbog zastupanja Marinca ne može zastupati jer je riječ o istom predmetu.

Istražujući nezakonitosti u radu Podravke USKOK i policija su uz šestoricu menadžera nedavno uhitili i direktora u Podravkinoj nabavi Darka Korošeca te poduzetnika Nevija Prloga, koji je s Polančecom vezan kumstvom. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 17:39:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh