« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VLADA ZADOVOLJNA

Bajić ponovo glavni državni odvjetnik?

Hrvatska Vlada predlaže ponovno imenovanje Mladena Bajića na dužnost glavnog državnog odvjetnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Vlada

,

Mladen Bajić

,

glavni državni odvjetnik

Prema Zakonu o državnom odvjetništvu glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske imenuje Hrvatski sabor, na prijedlog Vlade RH, a uz prethodno mišljenje Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora, navodi se u priopćenju.

S obzirom da mandat glavnom državnom odvjetniku uskoro istječe, Vlada pokreće postupak imenovanja te predlaže ponovno imenovanje Mladena Bajića na tu dužnost.

U priopćenju se, uz ostalo, navodi da je Luka Živanović imenovan novim članom Upravnog vijeća Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, Stjepan Mikolčić članom Upravnog vijeća Hrvatske agencije za hranu.

Josip Kraljičković imenovan je predstavnikom Vlade u Mješovitom povjerenstvu Vlade i Hrvatske biskupske konferencije za izradu popisa imovine oduzete Katoličkoj crkvi za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine i za izradu prijedloga rješavanja problema te koordinaciju aktivnosti tijela državne uprave u poslovima povrata imovine, kao predstavnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Srećko Selanac razriješen je gore navedenih dužnosti.

Na osobni zahtjev Dragan Schwarz razriješen je dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, stoji u priopćenju Vlade. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 17:22:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh