« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
FESTIVALI

Počinje Regius festival u Šibeniku

Poznata je satnica osmog po redu Regius festivala koji se ovoga vikenda, u petak i subotu, održava u centru Šibenika

Sprema se genijalan vikend u Šibeniku
Sprema se genijalan vikend u Šibeniku (Regius)
Više o

Šibenik

,

satnica

,

izvođači

,

Regius festival

Vremenska prognoza za Šibenik za vikend - vruće i sparno, u večernjim satima moguća je koja kap znoja i zapuh odlične domaće i regionalne glazbe jer počinje Regius!

Poznata je satnica osmog po redu Regius festivala koji se ovoga vikenda, u petak i subotu, održava u centru Šibenika. Dopustite da vam složimo raspored za vikend jer ne želite propustiti nijedan od 10 sjajnih nastupa koji će zagrijati već ionako tople šibenske noći.

Plan za petak*:

S mrakom u petak počinje zagrijavanje uz Škalju i Sokola (21-22h), a nakon toga pozornicu zauzima Diskodelija (22:00-22:45h). Imaš ravno 15 minuta da skokneš na šank po hladnu Žuju jer će ti trebati za vrijeme vrućeg nastupa Svemirka koji do kraja svog nastupa (23:00-00:00) sigurno neće na sebi imati svu odjeću s kojom su došli na stage. Nakon Svemirka brišeš znoj i hvataš zrak, počinje drugo poluvrijeme i vrijeme je za My Baby (00:15-01:30), dižeš mobitel u zrak i snimaš jedini ovogodišnji hrvatski nastup nizozemsko-novozelandske plesne čarolije. Imaš novih 15 minuta da odabereš najbolji video i staviš ga na Instagram story s heštegom #Regius8.

Ovo je sve bilo samo zagrijavanje jer u 01:45 pozornicu će poharati Krankšvester, a ti ćeš testirati svoju dugo stjecanu koncertnu formu. Za ovo si se pripremao cijelu zimu! Nakon Gabera u 03:00 čeka te finale petka uz ABOP. Četiri su sata, a tebi se još ne spava? Nema veze, tu su DJ-i Rofellos i Marac koji će s tobom dočekati jutro. To ne propuštaš!

Plan za subotu*:

Budiš se i ovo što osjećaš je sreća. Preživio si petak 13. i prvi dan Regiusa. Frend ti upravo javlja da se zaletiš na Banj na kupanje, s naglaskom na zaletiš jer Banj ti je doslovno pred nosom! Uživaš u suncu i moru do 21:00 kada te Škalja i Sokol počinju podsjećati da je vrijeme za round two. Sad si već baždaren, Regius je tvoj novi dom i odmah se bacaš u mosh pit na nastupu She Loves Pablo (22:00-22:45). Odlaziš do šanka, konobar ti je već brat kojeg nikad nisi imao i toči ti ledenu Žuju bez pjene do vrha, udaraš mu besu i trčiš na nastup Kreše Bengalke (23:00-00:00).

U pauzi uz hešteg koji ti je donio Instagram popularnost (#Regius8) stavljaš par fotki kao dokaz da Krešo još uvijek nije trepnuo i vrijeme je za Soviet Soviet (00:15-01:30). Ogenj će te zapaliti između 01:45 i 02:45, a onda dolazi lik koji ti je odnekud poznat i ostavlja te otvorenih usta svojim beatbox umijećem. To je naravno naš Surka koji u 3 počinje, a u 4 završava svoj nastup. Tada shvaćaš da si pravi kralj Regiusa i svojim primjerom gomilu odvlačiš na DJ set šibenske legende elektro scene NiceHell na čiji set plešeš pozdrav suncu i ovogodišnjem Regiusu.

Post-festum

Na odlasku sakrivaš suzu, mašeš Šibeniku i obećaješ da se vraćaš i dogodine. Ostaju ti uspomene i sjećanja (koliko je to moguće) na najbolji Regius na kojem si bio.

*bazirano na istinitim događajima

12.07.2018. 14:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh