« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ČUVAJTE NAS, PAZITE NAS

Počinje akcija "Poštujte naše znakove"

Već tradicionalna akcija "Poštujte naše znakove" za cilj ima prvašiće upoznati s ponašanjem i potencijalnim opasnostima u prometu

Poštujte naše znakove
Poštujte naše znakove (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

promet

,

djeca u prometu

,

bvlgari

,

Trg svetog Petra

,

Berninijeva kolonada

"Poštujte naše znakove", već tradicionalna akcija policije, počinje je uoči nove školske godine i cilj joj je zaštititi najmlađe sudionike u prometu.

Nakon što su obišli prometnice oko osnovnih škola i provjerili prometnu signalizaciju, policajci će učenike svih prvih razreda u kratkim predavanjima upoznati s ponašanjem u prometu, s posebnim naglaskom na pravila kojih se moraju pridržavati pješaci. Djeci će podijeliti prigodne letke, bedževe, bojice i bojanke, a na prometna pravila podsjećat će i spotovi na nacionalnim radijskim i TV postajama.

Riječ je o jednoj od najvažnijih akcija koja je, među ostalim, doprinijela da se smanji broj stradale i poginule djece u prometu, ustvrdio je na konferenciji za novinare načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije Boris Orlović. Dodao je da je lani povećana sigurnost prometa te da je trend smanjenja broja poginulih i stradalih na hrvatskim cestama nastavljen i u prvih osam mjeseci ove godine.

"Svaki vikend više nije crni. To je vrijeme iza nas", kazao je Orlović.

Prema policijskim podacima, broj nesreća smanjen je i u vrijeme turističke sezone, iako je većina od 11 milijuna turista u Hrvatsku došla svojim automobilima.

Voditelj policijskog Odsjeka za prometnu preventivu Josip Mataija rekao je da u osam mjeseci ove godine stradalo čak 47 posto manje djece nego u istom razdoblju lani. I dok su ranijih godina djeca najčešće ginula kao pješaci sada ih najveći broj strada dok se bez sigurnosnih pojasa ili posebnih sjedalica voze u automobilima. Akcija "Poštujte naše znakove" zbog toga će se usmjeriti i na roditelje, kažu u policiji. (hina/metro-portal)

02.09.2010. 14:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh