« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Počeo šesti Zdravstveno-savjetodavni simpozij

Tema - usklađivanje Zakona o pravima branitelja s pravnim stečevinama Europske unije

Jadranka Kosor prilikom otvorenja simpozija
Jadranka Kosor prilikom otvorenja simpozija (Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Zdravstveno-savjetodavni simpozij

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Varaždinskim Toplicama u hotelu "Minerva" šesti Zdravstveno-savjetodavni simpozij u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine.

Po riječima predsjednika Udruge Đure Glogoškog, tema Simpozija je usklađivanje Zakona o pravima branitelja s pravnim stečevinama Europske unije.

Kada je u pitanju aktualna situacija vezana uz vojne invalide, potpredsjednica Vlade i pokroviteljica skupa Jadranka Kosor podsjetila je kako je u proteklih godinu dana u potpunosti riješeno pitanje stambenog zbrinjavanja ratnih i vojnih invalida prve skupine.

Također, kupljeno je i 358 vozila, a nedavno je raspisan natječaj za još tristotinjak novih. Suprugama vojnih invalida riješen je status njegovateljica, a od ovog mjeseca imaju pravo i na besplatne i redovite sistematske preglede, istaknula je Kosor prilikom otvorenja Simpozija.

Predsjednik Udruge zadovoljan je kvalitetnom suradnjom s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, no istaknuo je kako ostaju otvorena pojedina pitanja iz domene zdravstva, ali i na tom području očekuje rješavanje problema te pomoć resornih ministarstava.

Dvodnevnom Simpoziju nazoči više od 120 članova udruge te njihove obitelji. U suradnji sa Zakladom Ana Rukavina sudionici će danas darivati uzorke krvi za tipizaciju koštane srži. (HINA)

29.08.2008. 13:59:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh