« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZA I PROTIV

Počeo javni uvid u plan uređenja Golf parka Dubrovnik

Na 310 hektara površine u Dubrovniku trebala bi biti izgrađena dva golfska terena, dva hotela, 268 vila i niz apartmana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

golf igralište

,

Dubrovnik

,

golf

,

Petrica Kerempuh

,

urušavanje stadiona

U Dubrovniku je danas počeo javni uvid u Prijedlog urbanističkog plana uređenja "Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka - sjever i Bosanka - jug".

Tako će Dubrovčani u idućih mjesec dana, odnosno do 14. rujna, imati prilike iznijeti svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja na prijedlog toga plana, nakon čega će se upriličiti i javno izlaganje.

Taj projekt, u koji tvrtka Razvoj Golf d.o.o. namjerava uložiti 900 milijuna eura, najveći je investicijski projekat u Dubrovniku. Na 310 hektara površine trebala bi biti izgrađena dva golfska terena, dva hotela, 268 vila te više objekata s brojnim apartmanima. Uključio bi i izgradnju centra za jahanje, tenis terene, staze za bicikliste te brojne druge sadržaje.

Projekt je izazvao brojna reagiranja u dubrovačkoj javnosti, a javno protivljenje iznijeli su predstavnici Udruge Grad na nedavnoj konferenciji za novinare smatrajući da se radi o daljnjoj apartmanizaciji i betonizaciji Dubrovnika. Tvrtka Razvoj Golf d.o.o svoj projekt do sada je predstavila članovima gradske uprave i Gradskoga vijeća.(hina/metro-portal)

16.08.2010. 16:37:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh