« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
FESTIVAL

Počeo "Exit 2011"

Među sudionicima ovogodišnjega festivala su i svjetski poznati bendovi i izvođači: Bad Religion, Arcade Fire, Pulp, Underworld, Jamiroquai, Portishead, Grinderman i drugi

Fotografija vijesti
Više o

Exit

,

Novi Sad

Na Petrovaradinskoj tvrđavi pokraj Novoga Sada nastupom domaće punk skupine Atheist Rap u četvrtak navečer počeo je "Exit 2011", na kojemu će do nedjelje nastupiti oko 600 izvođača na 20 pozornica, javlja Hina.

Među sudionicima ovogodišnjega festivala su i svjetski poznati bendovi i izvođači: Bad Religion, Arcade Fire, Pulp, Underworld, Jamiroquai, Portishead, Grinderman i drugi.

Pored glazbenoga programa, "Exit" nudi i projekcije filmova, tribine, zabave i performanse. Organizatori procjenjuju da u prosjeku "Exit" godišnje posjeti 200.000 ljudi, a ove godine se očekuje i dvomilijuniti posjetitelj.

Ovogodišnji festival posjetit će između 25.000 do 30.000 stranih turista, najviše iz Velike Britanije, procjene su organizatora. Oni navode da na "Exit" godišnje dođe oko 7000 turista iz Velike Britanije i oko 1000 Nizozemaca, dok su na trećem mjestu posjetitelji iz zemalja u okruženju.

Nastao iz bunta i revolta zbog stanja u Srbiji krajem 90-ih, "Exit" je tijekom godina prerastao u jedan od najvećih glazbenih događaja u jugoistočnoj Europi, a ove godine se, prema ocjeni američke televizije CNN, našao na listi 10 najznačajnijih glazbenih festivala na svijetu.

08.07.2011. 09:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh