« Sport
objavljeno prije 8 mjeseci
ODLIČNO!

Počelo odbrojavanje do Paraolimpijskih igara u Parizu 2024.

Povodom obilježavanja godinu dana do početka Paraolimpijskih igara 2024. u Parizu, HPO je u suradnji s Francuskim veleposlanstvom te s tvrtkom Allianz organizirao prigodnu konferenciju za medije

Paraolimpijci
Paraolimpijci (Arhiva)
Više o

paraolimpijske igre

,

paraolimpijci

Od 28. kolovoza do 8. rujna 2024. Pariz će biti domaćin Paraolimpijskih igara na kojima će nastupiti više od 4.400 parasportaša u 22 sportova, među kojima i hrvatski sportaši. Hrvatska je do sada osvojila 26 medalja na ljetnim paraolimpijskim igrama pri čemu pet zlata, osam srebrnih i 13 brončanih medalja.

"Najbrojniju reprezentaciju imali smo u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, po 25 sportaša, dok smo na zadnjim igrama u Tokiju imali 22 predstavnika. Do sada je sedam hrvatskih sportaša osiguralo vizu za Pariz, no kvalifikacije su u punom tijeku i vjerujem kako ćemo imati više od 25 sudionika," kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić na novinarskoj konferenciji održanoj u Francuskom institutu.

"Unutar paraolimpijske zajednice uzbuđenje u susret Parizu raste iz dana u dan. Paraolimpijski sport je bolji nego ikad prije. Konkurencija je svakim danom jača i ambicioznija, a posebno se radujemo povratku publike. Kako su igre u Europi, uvjeren sam da će i naši sportaši i sportašice imati puno više hrvatskih obožavatelja na tribinama," dodao je Kovačić.

Marijana Jakovac, članica Uprave Allianz Hrvatska je naglasila kako je Allianz s ponosom višegodišnji partner s Hrvatskim paraolimpijskim odborom, dodavši kako su paraolimpijci nepresušan izvor inspiracije.

"Izuzetno smo ponosi na naše dugogodišnje uspješno partnerstvo s Hrvatskim paraolimpijskim odborom u sklopu kojega naše paraolimpijce pratimo zadnja četiri paraolimpijska ciklusa. Nastup na Paraolimpijskim igrama vrhunac je svakog sportaša s invaliditetom, stoga nas mogućnost da ih u tome podržimo čini zaista sretnima. Paraolimpijci su naš nepresušan izvor inspiracije te zajedno nastavljamo raditi na stvaranju ravnopravnijih uvjeta za osobe s invaliditetom i slaviti svaki uspjeh," izjavila je Jakovac.

Početku odbrojavanja do početka POI prisustvovali su i hrvatski paraolimpijci Ivan Katanušić, Matija Sloup i Paula Novina. Katanušić, Sloup i Novina su pozvali mlade osobe s invaliditetom i njihove roditelje da se uključe u parasport:

"Dijete s invaliditetom ima ogromne predrasude prema sebi, a kroz sport mnogi problemi nestanu. Nije važan rezultat, bitno je da dijete uđe u sport zbog socijalizacije i integracije u društvo. I s invaliditetom je sve moguće ostvariti," zaključili su.

30.08.2023. 16:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh