« Glazba
objavljeno prije 15 godina
tulum

Počela riječka Hartera

Peti puta će četrdesetak glazbenika dva dana zabavljati Riječane

Fotografija vijesti
Više o

hartera 5

,

Hartera festival

Dvodnevni glazbeni festival otvoren je u subotu u prostoru nekadašnje tvornice papira u Rijeci po čijem je lokalnom nazivu i dobio ime. Hartera se održava po peti put, na dva stagea puna sjajnih imena rock i elektronske scene.

Ove godine najglasovitiji izvođač festivala je dvojac Royksopp iz Norveške, a britanski Klaxonsi su zbog bolesti bili prisiljeni otkazati nastup.

Ostali značaniji inozemni izvođači na ovogodišnjoj Harteri su Britanci DJ Sasha, Simian Mobile Disco, Alex Metric i Adam Freeland, Boys Noize iz Njemačke, Laibach iz Slovenije, Neočekivana sila iz Srbije, a od domaćih su to Let 3, Pips, Chips & Videoclips, One Piece Puzzle, Mandrili i Ramirez. Ukupno su u programu festivala najavljena 44 izvođača.

Ove godine prvi put je u blizini pozornica organiziran i improvizirani kamp za stotinjak šatora na dva kata napuštene tvorničke hale. Time su organizatori nastojali omogućiti pristupačni smještaj u Rijeci tijekom trajanja festivala onima koji dolaze iz veće udaljenosti.

Dosadašnja četiri izdanja festivala okupila su ukupno oko 20.000 posjetitelja i predstavila više od 80 izvođača iz regije i svijeta, s naglaskom na aktualne predstavnike urbanog zvuka. Organizator festivala je udruga "Klub ljubitelja buke".

13.06.2009. 08:49:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh