« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
INFORMACIJE

Počela je s radom nova informativna mreža - Tvinx

Tvinx je središnje mjesto za prikupljanje i distribuciju vijesti koje stvaraju sami korisnici portala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tvinx)
Više o

glasanje za oscara

U elektroničkom medijskom prostoru na adresi www.tvinx.com odnedavno radi nova informativna mreža pod nazivom Tvinx. Nova mreža za proizvodnju i prijenos informacija promijenila je način medijskog pristupa informaciji, a za sada se može koristiti na jedanaest svjetskih jezika. Vizuelni identitet Tvinxu dali su dizajneri najpoznatije društvene mreže Facebook.

Putem Tvinxa informacije generiraju korisnici širom svijeta. Svaka osoba s pristupom računalu, mobitelom ili drugim uređajem spojenim na Internet može postati reporter koji obavještava svijet o događajima u svojem kvartu, gradu, državi ili kontinentu.

Tvinx je središnje mjesto za prikupljanje i distribuciju vijesti koje stvaraju sami korisnici portala. Zamišljena je kao "svjetionik za vijesti", pouzdano mjesto na kojem se svatko može informirati o događajima u svijetu u kojem živi - na osnovi dobivenih informacija tako se može oblikovati vlastiti život i podići njegova kvaliteta.

Članovi mreže objavljuju vijesti prema dva zadana kriterija: geolokaciji i tipu vijesti. Registrirani čitatelji ocjenjuju kredibilitet reportera koji je objavio vijest. Dajući ocjenu reporteru, kolektivno kreiraju kvalitetu i vjerodostojnost vijesti koje žele čitati (algoritam hijerarhijski preferira vijesti bolje ocijenjenih reportera).

"Ovo je prvi projekat takve vrste, a ideja je bila potpuna demokratizacija industrije vijesti", kazao je Davor Čuvalo, jedan od trojice suosnivača - "Čitatelji kroz ocjenjivanje reportera kolektivno određuju što i koliko kvalitetno žele čitati, a time posredno utječu na kvalitetu vlastitog života. Vijesti se mogu pronaći po tipu i geolokaciji, a sa najbolje ocijenjenim 'reporterima' Tvinx će podijeliti prihod od marketinga", naglasio je Čuvalo.

21.07.2010. 09:55:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh