« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DOŠAO JE I TAJ DAN

Facebook napokon ima pola milijarde korisnika

Popularna društvena mreža Facebook danas ima korisnika koliko stanovnika SAD, Japan i Njemačka zajedno

(Getty Images)
Više o

Facebook

,

društvena mreža

,

radu u Kanadi

Facebook će uskoro objaviti podatak da je dosegnuo brojku od pola milijarde korisnika u samo šest godina. Sudeći po skromnim ambicijama i vrlo ograničenoj viziji servisa u njegovom startu, tko bi mogao naslutiti da će Facebook danas biti najposjećeniji društveni servis na svijetu i ujedno ogromno multimilijardersko tržišno carstvo!

The Washington Post, na primjer, daje zanimljivu usporedbu - Facebook sada ima korisnika koliko SAD, Japan i Njemačka stanovnika zajedno. Marketinški direktor Facebooka Randi Zuckerberg izjavio je u intervjuu za All Things Digital da stranica planira proslaviti ovu jubilarnu brojku na poseban način, odnosno preko opcije „Facebook Stories", kolekcijom korisničkih priča o tome kako im je Facebook promijenio život.

Zuckerberg je rekao da se uvijek nastojalo ići k povećanju broja korisnik, ali da se to nikada nije propisno proslavilo. Svim korisnicima se sugerira da posjete stranicu za priče korisnika na kojoj mogu ostaviti svoje objašnjenje od 420 znakova ili manje kako je to Facebook utjecao na njih i na njihovu svakodnevicu. Priče će zatim biti podijeljene na temelju zemljopisnih lokacija i u teme poput „tražim ljubav", „nosim se s tugom" i „prirodne katastrofe". Ako odlučite poslati svoju priču, imajte na umu da Facebook zadržava pravo da taj sadržaj objavi kad hoće i kako hoće - zato dobro razmislite i nemojte se kasnije buniti kako su vam povrijeđena prava na privatnost. Osim toga, korisnici mogu „lajkati" svaku pojedinu priču.

19.07.2010. 20:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh