« Žene
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
JEDNOSTAVNO!

Poboljšajte svoju vezu na lak način

Djelovanje s namjerom rezultat je slušanja i obraćanja pažnje na detalje koje partner spominje... radite li to?

Djelujte s namjerom
Djelujte s namjerom (Pixabay)
Više o

savjeti

,

veza

,

dobra veza

,

bolja veza

Da odmah prijeđemo in medias res, radi se o djelovanju s namjerom. Što to zapravo znači?

Najjednostavnije rečeno, radi se o tome da nekoga poznajemo u dušu. Djelovanje s namjerom rezultat je slušanja i obraćanja pažnje na detalje koje partner spominje, a koje kasnije koristimo kako bismo učinili nešto lijepo za osobu do koje nam je stalo.

Bit je u malim stvarima.

Ne govorimo o tome da partnera iznenadite kartama za najveći derbi sezone, ako je proveo posljednja dva mjeseca sanjareći na glas o tome kako bi najviše od svega utakmicu želio vidjeti uživo (iako bi ga i to nesumnjivo oduševilo, ali ta tema nije bit ovog članka). Ne, ovdje se radi o malim stvarima koje dokazuju da ste konstantno mentalno prisutni u vašim razgovorima i obraćate pažnju čak i na informacije koje druga osoba s vama dijeli nesvjesno.

Možda provodite večer pred televizorom i gledate prvi dio njegovog omiljenog filma, dok on zaneseno govori kako bi jako želio jednog dana nastavak gledati u kinu. Mjesecima (ili godinama) kasnije, kad film napokon dođe u kina, a on je odavno zaboravio da je ikad spomenuo išta o njemu, vi ga kao iz vedra neba iznenadite ulaznicama i najboljim mjestom pred kino platnom.

Jednostavnim (i prilično jeftinim, jer upravo je poanta u tome da nije sve u novcu i ekstravaganciji) iznenađenjem poput ovoga ostvarili ste mu želju koju nikada nije izravno izrazio - i dokazali da vam je stalo do onoga što govori i želi.

Jer jedno je slušati i čuti nečije želje, a druga je stvar primijetiti one neizgovorene, zadržati ih na umu i djelovati (odmah ili jednom u budućnosti) u skladu s njima. 

Piše: Andrea Holi
22.11.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh