« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
u 24. godini

Plivačica Libby Trickett prekida karijeru

Australska plivačica osvojila je tri olimpijska zlata i osam zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima

(Getty Images)
Više o

plivanje

,

olimpijsko zlato

,

Libby Trickett

Trostruka olimpijska pobjednica Libby Trickett objavila je u ponedjeljak da se povlači iz aktivnog plivanja u svojoj 24. godini te tako odustaje i od sudjelovanja na olimpijskim igrama 2012. u Londonu.

Njezino umirovljenje dalo se naslutiti nakon što je uzela odmor od treninga nakon ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Rimu gdje nije uspjela osvojiti zlatnu medalju.

"Mislim da sam stvarno nešto ostvarila", rekla je Trickett novinarima.

"Ne osjećam da sam sporija i ne osjećam se manje natjecateljski raspoloženom. Povlačim se u svojim uvjetima, nitko me nije prisilio na to."

Australka koja je osvojila srebrnu i dvije brončane medalje u Rimu i koja je odbijala nositi nove poliuretanske kupaće kostime koji će biti zabranjeni od iduće godine, razmišljala je o prekidu karijere odmah nakon prvenstva.

Odlučila je međutim uzeti kratki odmor prije nego donese konačnu odluku i odustane od osvajanja medalje na OI u Londonu.

Trickett je osvojila tri olimpijske zlatne medalje, jednu u Ateni 2004. i dvije u Pekingu prošle godine, kao i osam zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima, uključujuči rekordnih naslova prvakinje iz Melbournea 2007. (hina/metro-portal)

14.12.2009. 10:29:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh