« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
priznaje grešku

Tiger Woods pauzira s golfom na "neodređeno" vrijeme

Sportaš je nakon nedavnih skandala odlučio usredotočiti se na to da bude bolji suprug, otac i čovjek

(Getty Images)
Više o

Nike

,

Tiger Woods

,

golf

,

pga tour

,

golf turniri

,

gillette

Najbolji golfer svih vremena Tiger Woods objavio je u petak navečer, po istočnoameričkom vremenu, da prekida s profesionalnim bavljenjem golfom na "neodređeno vrijeme", kako bi mogao više vremena provoditi sa svojom obitelji i posvetiti se svom braku.

"Duboko sam svjestan razočaranja i boli koje je moja nevjera nanijela tolikim ljudima, prije svih mojoj supruzi i djeci. Ponovo želim svima reći da duboko žalim i tražim oproštaj", naveo je Woods u priopćenju, objavljenom na Internet golf portalu "Devil Ball".

"Odlučio sam uzeti prekid od profesionalnog golfa na neodređeno vrijeme. Trebam se usredotočiti na to da budem bolji suprug, otac i osoba", istakao je Woods, zatraživši razumijevanje svih, uključujući njegove navijače, poslovne partnere, organizatore PGA Toura i suparnike u tom natjecanju.

Značaj Woodsova povlačenja iz golfa teško je precijeniti, obzirom da je on godinama najdominantija figura u tom sportu i da njegov izostanak sa svakog turnira prepolovi njegov rejting, ocijenuje "Devil Ball". Woods je u svom priopćenju prvi puta javno uporabio riječ "nevjera", potvrđujući brojne glasine o njegovim vanbračnim aferama koje su se proširile u zadnja dva tjedna.

Woods se nije trebao vratit na golf terene prije kraja siječnja 2010., a prava golf sezona za mnoge poklonike zapravo ne počinje sve do prvog Masters turnira, početkom travnja. Woods, najbogatiji svjetski sportaš i prvi koji je zaradio više od milijardu dolara, nalazi se u žiži interesa američke javnosti od 27. studenoga kada je doživio čudnu prometnu nesreću, udarivši usred noći svojim terencem u hidrant i drvo u dvorištu prvog susjeda kod Orlanda na Floridi.

Mediji u SAD su izvijestili da je nesreća bila posljedica burne bračne svađe sa suprugom Elin Nordegren, zbog Woodsove nevjere, što je on u prvo vrijeme demantirao. Kasnije se tabloidima javilo najmanje osam djevojaka, uglavnom koktel-konobarica i hostesa, koje su tvrdile da su bile ljubavnice slavnog golfera, a neke od njih ponudile su i dokaze poput poruka koje im je Woods ostavio na telefonskoj sekretarici.

Od izbijanja afere na američkim TV mrežama nije emitirana niti jedna reklama s Woodsom, no njegovi bogati sponzori, uključujući Nike i Gillette, još nisu objavili prekide ugovora. Eldrick Tont "Tiger" Woods, koji će 30. prosinca proslaviti 34. rođendan, u 2008. godini je samo od sponzora zaradio 105 milijuna dolara, prema pisanju magazina Sports Illustrated. (hina/metro-portal)

12.12.2009. 09:11:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh