« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PS MOVE

Playstation3 uskoro počinje sličiti na Wii

Playstation Move trebao bi biti dostupan za kupnju pred kraj ove godine, a najjeftiniji paket koštati će ispod 100$

(Playstation Move)
Više o

nintendo wii

,

PlayStation 3

,

Playstation Move

,

Game Developers Conference

,

Move Party

Još na E3-u prošle godine predstavljen je konpcet motion sensing kontrolera za Playstation 3 koji je Sony sve do tada vješto skrivao od javnosti.

Povodom Sonyeve konferencije na ovogodišnjem Game Developers Conference sajmu, Sony je i službeno potvrdio glasine o imenu tog motion sensing kontrolera koje su se ovih dana počele vrtiti po internetu.

Dakle potvrđeno je - ne zove se Arc ili Wand (radni nazivi koji su za isti do sada korišteni), već Playstation Move. Osim službene potvrde imena, pokazana je i konačna verzija kontrolera te neke od igara specifičnih za njega.

Playstation Move trebao bi biti dostupan za kupnju pred kraj ove godine, a najjeftiniji paket koji je Sony pripremio koštati će ispod 100$. U tom najjeftinijem paketu Sony obećaje Playstation Move kontroler, PlayStation Eye kameru koja ga upotpunjuje te neimenovanu igru.

Osim samog svjetlećeg kontrolera Sony je predstavio i dodatak nazvan Playstation Move sub-controller koji će se brinuti za sve one igre koje za potpunu kontrolu trebaju i analogni stick. Potonji će se spajati na konzolu bežično, putem Bluetooth konekcije.

Neke od igara koje je Sony povodom svoje GDC konferencije spomenuo, a da su specifično napravljene za kontroliranje putem Playstation Movea, su Sports Championship (serija sporstkih mini igara, donekle nalik Wii Sportsu no u nešto "naprednijoj" izvedbi), Move Party i The Shoot.

Što se tiče ostalih PS3 igara i mogućnosti kontroliranja istih putem ove tehnologije, rečeno je kako će ubrzo biti najavljeno 20-ak igara koje će ovu tehnologiju podržavati, no ono što je definitivno potvrđeno je službena podrška za Playstation Move u novom SOCOM-u 4.

Više na HCL Gaming Portalu PlayStation Move - motion sensing za PS3 detaljnije predstavljen

12.03.2010. 07:35:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh