« Knjiga
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
KAKO DO KNJIGA?

Plati masno ili nabavi besplatno!

Za sve koji se ne srame znatiželje i gledanja van prozora knjižara imam preporuke i informacije za koje možda već i znaju

Sajmovi knjiga u Attacku su sjajni
Sajmovi knjiga u Attacku su sjajni (Goran Zajček)
Više o

knjige

,

kupovina knjiga

,

digitalne knjige

Čuo sam kako se ljudi žale na prevelike cijene novih knjiga u knjižarama. Ako trebaš novi udžbenik ili stručnu literaturu, razumljivo je kako moraš platiti i skupo je. Ali ako si navikao kupovati zadnja izdanja bestselera ili knjiga koje život znače, poput npr. „Prdopraha doktora Proktora" ili voliš gostima pokazivati svoje nove blještave police s najnovijim knjigama, super, samo...zašto onda govoriš o skupoći?

Za sve koji se ne srame znatiželje i gledanja van prozora knjižara imam preporuke i informacije za koje možda već i znaju. Možeš jeftino nabaviti razne knjige, one više nisu rijetke i ne bi trebale biti statusni simbol kao prije ne znam koliko stoljeća. Antikvarijati su tu, prepuni, čekaju, uglavnom puni knjiga koje se više ne mogu nabaviti u knjižarama.

Digitalne knjige (pdf) mogu biti alternativa ukoliko nam ne smeta čitanje sa zaslona. E-bay, oglasnici, sajmovi, buvljaci. U AKC Attack (Pierottijeva 11, Zagreb) zaredali su dobro posjećeni sajmovi rabljenih knjiga. Na istome se mjestu nalazi i Infoshop knjižnica Pippilotta u kojoj možete pronaći knjige za simboličnu cijenu od 5 ili 10 kuna.

Zagrebački buvljak Hrelić svijet je za sebe. Tamo doslovno stoje hrpe knjiga do koljena, s cijenama u prosjeku od 10 do 15 kuna. Ako se prekopa, može se doći do najraznovrsnijih knjiga. Na nekim su štandovima knjige čak i tematski raspoređene. Osobno mi se znalo dogoditi da tamo pronađem upravo one knjige koje sam i tražio. Ili kolekciju knjiga koje nije bilo nigdje u gradu. U knjižnicama postoje košare, odnosno kutije sa otpisanim knjigama, ponekad pune lektire i književnih klasika itd.

Zavirite, pretražite, može biti čak i zabavno. 

Piše: Goran Zajček
29.11.2014. 14:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh