« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
KRVOPROLIĆE U LIBIJI

Plaćenici pucaju na prosvjednike

Plaćenici u službi režima pukovnika Moamera Gadafija dovezeni u helikopteru u Misratu, treći po veličini libijski grad, zapucali su na prosvjednike koji su se okupili na pogrebu žrtava sukoba

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

prosvjedi

,

plaćenici

,

neredi

Dva helikoptera "iskrcala su plaćenike u četvrti Merbatu" u Misrati, 150 km istočno od Tripolija, rekao je taj svjedok u telefonskom razgovoru s francuskom agencijom France Presseom. Tijekom razgovora čuli su se pucnji.

Plaćenici su zatim zapucali na rodbinu i prijatelje žrtava na ulazu u džamiju, rekao je svjedok, pristaša oporbe. Dodao je da su plaćenici zapucali i na zgradu mjesne radijske postaje. Po njegovim riječima, bliski suradnici Moamera Gadafija stupili su u vezu s vođom plemena Misrate i ponudili mu osnutak neovisne države u tome gradu pod uvjetom da ne napada Tripoli, što je ovaj odbio.

"Nemamo puno oružja u Misrati i okruženi smo dvama gradovima koji podupiru režim, Zlitanom i Sirtom", dodao je. U petak je jedan stanovnik rekao da su snage odane Gadafiju napustile Misratu, ali da je bilo sukoba u obližnjoj zrakoplovnoj bazi u kojima je "među našim borcima tridesetak mučenika".

26.02.2011. 19:34:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh