« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
BIT ĆE NEŠTO

Pregovori su 'na dobrom putu'

Razgovori predstavnika poljoprivrednika i Vlade koji su počeli oko 9 sati još traju, a prosvjednici će navodno 'dobiti sve što traže'

(Vjekoslav Skledar, CROPIX)
Više o

blokada grada

,

prosvjed mljekara

,

pregovori Vlada prosvjednici

"Molim vas za još malo strpljenja, na dobrom smo putu i izgleda da ćemo uspjeti dogovoriti sve što smo tražili", rekao je nešto prije 13 sati jedan od predstavnika prosvjednika koje je zamolio za mir, najavivši da će uskoro izvijestiti o razgovorima.

Razgovori predstavnika prosvjednika s potpredsjednicima Vlade Jadrankom Kosor i Damirom Polančecom u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva počeli su nekoliko minuta poslije 9 sati i još uvijek traju. O tijeku razgovora ovisi i daljnji tijek prosvjeda, jer prosvjednici ponavljaju kako će u Zagrebu kampirati dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Prosvjednici, koji su tijekom jučerašnjeg dana i večeri traktorima stigli u Zagreb, rezultate pregovora čekaju okupljeni u Vukovarskoj ispred zgrade ministarstva poljoprivrede i gospodarstva.

Podršku im daju i studenti, kao i građani koji su im tijekom noći i danas donosili i donose hranu i napitke, a organizirano su im i neki privatni poduzetnici donijeli i suhomesnate proizvode, kruh i drugu hranu. Svi podržavamo prosvjednike, uglas je izvikivalo 50-ak studenata koji su se nešto poslije podneva našli pred Ministarstvom, pred koje su jutros donijeli i maketu Crkve Svetog Marka. Prosvjednici su zahvalili studentima i građanima na potpori i razumjevanju.

Prema podacima zagrebačke Policijske uprave, traktori prosvjednika od jutros su parkirani u Ulici grada Vukovara, od raskrižja s Krugama do ulice Ivana Lučića i to u dvije kolone: jedna uz rub južnog, a druga uz rub sjevernog kolničkog traka. Time je omogućen nesmetan promet na dvije preostale kolničke trake sjevernog i južnog kolnika Ulice grada Vukovara, kažu u policiji navodeći da je tijekom jučerašnjeg dana u Zagreb pristiglo oko 260 traktora iz cijele Hrvatske.

U znak podrške prosvjednicima u Zagrebu danas oko 11 sati poljoprivrednici su s oko 30 traktora i poljoprivrednih strojeva blokirali prilaz graničnom prijelazu prema BiH u Slavonskom Šamcu, a najavljuju da ostaju tamo dok ne čuju rezultate pregovora s Vladom.

Izvor: Hina

11.06.2009. 13:14:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh