« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
HE HE

Pivo ublažava bol bolje od lijekova

Povišenjem količine alkohola u krvi na otprilike 0,08 posto, svojem tijelu povisujete prag boli, a time i toleranciju na intenzitet boli

Pivo umjesto ibuprofena... super ideja :)
Pivo umjesto ibuprofena... super ideja :) (Arhiva)
Više o

lijekovi

,

pivo

,

alkohol

,

bol

Glava vam puca, u želucu kaos, zidovi lagano plešu - kad je riječ o mamurluku, lijekovi protiv bolova često se čine kao idealno rješenje.

No, prema novom istraživanju, rješenje bi moglo biti upravo u onome što je uzrok mamurluku - alkohol. I ne samo za rješavanje mamurluka, već općenito za ublažavanje boli.

U čak osamnaest provedenih studija, znanstvenici sa Sveučilišta u Greenwichu, otkrili su da dvije pinte piva (nešto manje od litre) mogu smanjiti intenzitet boli za jednu četvrtinu.

Povišenjem količine alkohola u krvi na otprilike 0,08 posto, svojem tijelu povisujete prag boli, a time i toleranciju na intenzitet boli.

Istraživači su objasnili kako zaključci upućuju na to da je alkohol djelotvoran analgetik koji klinički dokazano smanjuje intenzitet boli.

To bi moglo objasniti i zlouporabu alkohola kod onih s dugotrajnim bolovima, unatoč dugoročno štetnim posljedicama za zdravlje.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

04.05.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh