« Život
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Pitanja na razgovoru za posao koja vas trebaju zbuniti

Business Insider razgovarao je s dva stručnjaka za razvoj karijere koji su pobrojali na prvi pogled bezazlena, ali posebno zeznuta pitanja te ponudili najbolje odgovore na njih

Izluđuju li vas takva pitanja?
Izluđuju li vas takva pitanja? (Arhiva)
Više o

posao

,

razgovor za posao

,

pitanja

Pitanja na razgovoru za posao služe kako bi se kandidati testirali. Neka od njih su, očito, teška, dok se iza drugih kriju suptilne zamke.

Business Insider razgovarao je s dva stručnjaka za razvoj karijere koji su pobrojali na prvi pogled bezazlena, ali posebno zeznuta pitanja te ponudili najbolje odgovore na njih.

1) "Recite mi nešto o sebi?"

Pomoću ovog pitanja poslodavac želi otkriti koliko ste se dobro pripremili na razgovor za posao te koliko imate samopouzdanja. To se najbolje otkriva kroz informacije koje ste voljni reći o sebi, ali u tome i leži zamka.  

Imajte na umu kako ovo nije prilika da govorite o svom privatnom životu. Poslodavac želi čuti nešto o vašim postignućima, a to će uvelike odrediti i daljnji tijek intervjua. Odgovarajući na ovo pitanje ostanite fokusirani na svoje profesionalne vještine i radno iskustvo.

2) "Kako biste se opisali jednom rječju?"

Poslodavac želi saznati više o vašem tipu ličnosti, koliko ste samouvjereni prilikom samoprocjene i hoće li se vaše radne navike uklopiti u njegovo poslovanje. Ovo pitanje može biti izazovno ako je postavljeno na početku razgovora za posao, kada još nemate jasnu predodžbu kakav profil kandidata bi poslodavcu najbolje odgovarao. Osim toga, postoji tanka granica između samokontrole i samopouzdanja, između skromnog i zastrašujućeg.

Ukoliko vam pada na pamet nekoliko riječi koje vas dobro opisuju, opredijelite se za onu koja najbolje opisuje vaš način rada.

Većina poslodavaca preferira kandidate koji se dobro snalaze u timskom radui  dobro podnose pritisak. Bitna im je vaša iskrenost, pouzdanost i posvećenost. Sve što navedete potkrijepite primjerima, bilo da govorite o dosadašnjem iskustvu ili opisujete zašto smatrate da bi ta osobina mogla biti od koristi vašem novom poslodavcu.

Više pročitajte OVDJE.



07.11.2018. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh