« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
NAJAVE

Pioniri sludge/doom metala Jucifer ove srijede u Vintage Industrialu

Ujedno i ljubavni par, Gazelle i Edgar su u svoju nomadsku turneju nakon nekoliko godina pauze ubacili Zagreb. Dođite ih pozdraviti!

Jucifer stiže u Vintage
Jucifer stiže u Vintage (Vintage Industrial Bar)
Više o

Vintage Industrial Bar

,

Jucifer

Zagrebačkoj publici vraćaju se pioniri stoner/doom metala - Jucifer, koji će instalirati svoj 'Wall of sound' u dvorani Savske 160. Ujedno i ljubavni par, Gazelle i Edgar su u svoju nomadsku turneju nakon nekoliko godina pauze ubacili Zagreb. Dođite ih pozdraviti! 

Osnovani su davne 1993. u Ateni, ali onoj američkoj, u Georgiji. Smatraju se jednima od pionira sludge/doom metala. Ono što je zanimljivo jest da ovu dvočlanu nuklearnu imploziju - Gazelle Amber Valentine & Edgara Livengooda, uz ljubav prema glazbi, spaja ih i ljubav jedno prema drugome pa im onda i lakše pada činjenica da većinu mjeseci i dana u jednoj godini provedu na cesti u svojoj kamp prikolici tražeći nove inspiracije i putujući na koncerte.

Jucifer je potpisani tvorac jedinstvenog WALL OF SOUND napada na osjetila, a riječ je u punoj pozornici pojačala i zvučnika koji vas jednostavno ne mogu ostaviti ravnodušnima. Upravo je gitaristkinja Gazelle hvaljena je po svjetskim časopisima (Terrorizer, Modern Drummer, High Times, Decibel, Outburn, Metalsucks, Stereogum, Metal Army, Guitar Player) zbog svoje unikatne tehnike sviranja.

LIVE nastup je jedino mjerilo pri doživljavanju ovog benda. Riff worship estetika popraćena teškim i divljim bubnjanjem, pronalazi način za uklopit i druge instrumente - violončelo, violina, bendžo, piano...

Kad bi morali pronaći uzore i uzorke glazbenih velikana, obzirom na glazbenu evoluciju koji su prošli kroz preko 12 glazbenih izdanja, mogli bi ih staviti u blizinu The Melvins, The Jesus Lizard, Darkthrone, Slayer, Neurosis, Morbid Angel, Napalm Death, no onda dodamo i ekstrakt malo Harvey Milk, Lightning Bolt, Electric Wizard, Eyehategod, Acid King... Raniji albumi, koji su bili malo 'lakši' mogli su naći poveznice sa Portishead, My Bloody Valentine, The Pixies, Nirvana... Kako god bilo, zanimljiva je ta kombinacija i proučavanje te građenje i rušenje žanrovskih okova...

10.10.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh