« Ekosfera
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Piknik na Trgu bana Jelačića

Piknikom se ujedno najavljuje i Vege izazov koji počinje tijekom ZaGeVege festivala, a traje najmanje do Svjetskog dana vegetarijanstva.

Dođite na piknik
Dođite na piknik (Arhiva)
Više o

Prijatelji životinja

,

Trg bana Jelačića

,

ZeGeVege festival

,

piknik na Trgu

Najavljujući ZeGeVege festival, Prijatelji životinja organiziraju u petak, 31. kolovoza 2012. u 11 satina zagrebačkom Trgu bana Jelačića, simpatičan piknik. Oko sata na glavnom Trgu bit ćepostavljene deke za piknik s košarama punim zdravog voća, povrća, sendviča i kolača.

Na ovom neobičnom pikniku bit će prisutan i Mrkvić, maskota ZeGeVege festivala, koji će pozivatigrađane da točno za tjedan dana na istome mjestu posjete ZeGeVege festival i dožive njegovu raznovrsnu ponudu i dobru atmosferu.

Na pikniku će se također piti smoothiji koji će se raditi na licu mjesta uz pomoć Smoothie Cyclea, bicikla s aparatom za sjeckanje voća ili povrća, kojeg ćegrađani moći isprobati na ZeGeVege festivalu.

Ovom prilikom objavljen je i kratki film 'Poznati o veganstvu' u kojem poznate osobe kao što su Steve-O, Mike Tyson, Ellen DeGeneres, James Cromwell i drugi govore o svojoj prehrani. 

Peti po redu ZeGeVege festival ponudit će posjetiteljima 7. i 8. rujna 2012. više od 50 domaćih iinozemnih izlagača, atraktivne izvođače koji će veselim ritmovima potaknuti na ples i pjesmu, brojne degustacije i više od stotinu nagrada, promotivne prodaje, radionice za djecu, besplatna šminkanja  ifriziranja, restoran s prigodnim cijenama primamljivih zdravih obroka te razne edukativne i zabavne aktivnosti

Cilj ZeGeVege festivala jest pomoći građanima u Hrvatskoj da koriste za život neophodne prirodne resurse na održiv način, bez uništavanja okoliša te ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi.Festival je dosad posjetilo preko 60 tisuća ljudi.

Ovogodišnji ZeGeVege festival organizira se u sklopu Veganmanije, poznatog festivala koji se već godinama održava u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, a od ove godine i u Sloveniji i Hrvatskoj.

ZeGeVege festival u sklopu je kampanje Zeleni ponedjeljak, koja dobiva sve više potpore u javnosti i među državnim institucijama, s ciljem dizanja svijesti građana o utjecaju prehrane na zdravlje iokoliš.

Piknikom se ujedno najavljuje i Vege izazov koji počinje tijekom ZaGeVege festivala, a traje najmanje do 1.10., Svjetskog dana vegetarijanstva. Vege izazovom žele se pokazati raznolikost i prednosti vegetarijanske, odnosno veganske, prehrane i približiti ekološke, zdravstvene i etičke vrijednosti održivog načina života 

30.08.2012. 11:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh